Chec de post

Pentru astazi m-am gandit sa fac acest chec de post, un chec foarte bun si aromat. Prajiturile de post, trebuie sa recunosc, nu sunt punctul meu forte, dar promit sa evoluez. :))

Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura, dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra.

Chec de post in doua culori

Ingrediente

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de zmeura
  • 3 linguri nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Chec de post:

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Chec de post

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Bun tare pentru post… cred ca o reteta de genul asta are si vecina mamei mele. Adica probata, si checul este delicios.

  2. Arata tare bine!! Acu fac si eu o prajitura cu lamaie si fructe de padure tot de post, pana e gata servesc de la tine o felie de chec, deja salivez!!!

  3. Întotdeauna am crezut ca deserturile de post nu au nici un gust..
    Ei bine, dupa ce am vazut reteta ta nu mai cred asta..Foarte fain !!!

  4. C idee buna..pentru zilele de post..o sa il incerc si eu su siguranta zilele acestea..
    atat de pufos..si totusi de post
    Felicitari:*

  5. Buna Miha! Sa fiu sincera nu fac post cam demultisor 🙁 Da checul tau pare gustos si simplu de facut, bun pentru o ” dieta ” 🙂 Te urmeresc mereu cu placere;) Mai treci cind vreai pe la mine :*

  6. Multumesc Vica, te pup.

    Sa stii ca te vizitez, asa cum vizitez majoritatea blogurilor culinare preferate, dar nu am timp intotdeauna sa las cate ceva scris. Admir si plec mai departe. Mea culpa pentru asta. 🙂

  7. Deliziosericette, multumesc. Si ma bucur ca-ti place blogul meu.

    Ce inseamna sa „facem schimb de retete”? 🙂

  8. Arata super si cred ca este grozav,asa ca il voi ” testa „sigur! Felicitari !

  9. E grozav checul asta, Miha! L-am facut azi si e delicios… Multumesc pt reteta. >:D<

  10. L-am incercat si eu in post si a fost tare bun. Plus ca mi-am impresionat si soacra.. 🙂

  11. Foarte bun mi-a iesit, toti cei care gustat s-au declarat multumiti. Tine-o tot asa!

  12. Am si eu acum la cuptor unul pregătit în același stil! Nu am avut dulceață dar am pus câteva stafide în partea albă și pe lângă cacao am pus și un praf de scorțișoară. Abia aștept să văd ce iese! Mulțumim!

  13. Foarte buna si varianta ta, Georgiana! Din pacate, alor mei nu le plac stafidele, dar cu scortisoara as incerca si eu. 😉

  14. Acum am intrat să mă uit din nou peste rețetă că vreau să fac iar. A ieșit foarte bun! 🙂 Aroma de scorțișoară se simțea foarte plăcut! Voi micșora în schimb cantitatea de zahăr :-). Mulțumesc încă o dată!

  15. e buna reteta dar ai uitat sa zici de praful de copt…oricum am facuto si eu si a iesit foarte bun…ms

  16. Foarte buna reteta de post si daca inlocuiesti apa cu suc de portocale stoarse cum am facut eu …;)

  17. Pingback: Chec de post
  18. Foarte bun. Am facut 2 zile la rand la cererea celor dragi. E prima data cand baietelul meu cere sa-i mai fac chec, nefiind fan. Eu am folosit gem de caise. Delicios.

  19. Help, miha! An checul la cuptor de aproape o ora e un pic ars pe margini dar nu se coace delic in mijloc. Ce sa fac????

    1. S-ar putea ca al tau cuptor sa coaca mai tare „la talpa”. Baga o tava cu apa in cuptor, sub cea de chec 😉

  20. Miha, revin si arat: am mai lasat checul vreo 5 minute in cuptor si a fost ok pana la urma, intr-adevar nu prea sunt multumita de cuptor. Dar checul e foarte foarte bun, a avuo consistenta mai umeda dar cred ca asta se datoreaza poate si faptului ca noi am sarit peste etapa se lasa sa se raceasca in tava si l-am taiat cand era cald bine. Asta e…nu am mai rezistat mirosului dar si curiozitatii de a vedea ce iese pt ca marturisesc ca l-am incercat mai mult din curiozitate. 🙂 Oricum este foarte bun pentru post si nu numai. Multumesc.

  21. acum l-am scos din cuptor
    f bun la gust dar moal la intrior, parca nu arata ca in poza,o sa mai astept sa s raceasca pntru a-l taia
    asa ra si al tau cand ra fierbinte?

    1. Consistenta checului este una moale si usor umeda, dar nu foarte moale. Poate mai trebuia sa-l lasi un pic la copt?

  22. Buna seara!Multumesc mult de aceasta receta,e foarte foarte deliceoasa…mneam…mneam!

  23. Delicios ! Am tapetat tava cu hatie de copt si am redus cantitatea de zahar ,am adaugat coaja de portocala . Cred ca mai bine facem acest chec si de sarbatori , fara oua . Am pus dulceata de capsuni . Multumesc pentru ideie !!! 😀

  24. E bun, tare bun, se pot face si prajiturele, in tava aragazului. Se aseaza mai intai coca alba, apoi amestecul de culori;cacao si dulceata. Deasupra, se farama nuci, dar mai intai uscate si sfaramate, nu tocate. Prajitura se taie cubulete, sau romburi, dupa preferinta, dupa ce se raceste. Pofta buna! incercati si cu siguranta veti reusi.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *