Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec din albusuri (2)

loading...

Am mai incercat acest chec si in alta varianta. Atunci cand veti aduna mai multe albusuri la congelator ( cu siguranta veti incerca, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, ceva retete de prajituri la care nu veti folosi albusul) aceste retete sunt salvatoare. 😉

300 g albus
200 g zahar
100 g unt
125 g iaurt Cremosso
~300 g faina
esenta de vanilie
1 praf de copt
30 g cacao


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu miscari de jos in sus se incorporeaza in compozitie.

Intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie. Printr-o sita fina cernem cacaoa deasupra, formand un strat pufos de cacao. Turnam usor restul compizitiei si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Se lasa la racit apoi se feliaza.

O reteta de chec foarte usor de facut, potrivit dimineata langa un pahar de lapte sau o cana imensa :)) de cafea. 😉

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Aaaah, de departe checul meu preferat! Mi-l facea bunica, fin, gustos…

  2. tareee bun cred ca e, miha! nu am incercat varianta asta!

  3. Que pinta tiene el bizcocho, se ve realmente magnifico.

    Saludos

  4. urmaresc de ceva vreme blogul tau si sunt foarte incantata de ce am gasit aici…retetele sunt foarte interesante…pe unele le-am si incercat 🙂
    imi place mult sa gatesc insa cel mai mult imi place sa pregatesc dulciuri iar blogul este o pretioasa sursa de inpiratie pentru mine…mersi:)

  5. Foarte gustos

  6. si eu urmaresc blogul..ba chiar cand as face ceva de papa..vin direct aici….din pacate checul asta nu l-amgasit la timp..si am facut un altul care acum e la cuptor…nu stiu ce va iesi!

  7. Anonymous says:

    bun

  8. Multumesc! 🙂

  9. Pingback: Chec din albusuri cu nuca de cocos

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]