Chec pufos cu cacao si portocale

O reteta simpla de chec, un chec care te poate scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri sau cand nu mai ai idei in ceea ce priveste pachetelul copiilor pentru scoala 😉

Chec Zebra cu portocale

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 75 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
loading...

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale:

Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporeaza bezeaua obtinuta in compozitia pentru chec, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Peste cacao toarna incet putina apa fierbinte, amestecand continuu, pana obtii o compozitie cremoasa (ca o ciocolata topita)

Imparte compozitia pentru chec in 2 parti aproximativ egale. In una dintre ele adauga cacaoa si amesteca bine.

Pornind din centrul formei de chec toarna alternativ cate un polonic din cele doua compozitii. Pune mereu deasupra, in acelasi loc.

Pune tava in cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul este copt. Poti sa faci testul cu scobitoarea.

Scoate checul pufos cu cacao si portocale pe un gratar si lasa-l la racit.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Arată foarte bine. Ce fel de suc de portocale folosiți,acidulat sau neacidulat? Mulțumesc.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *