Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos cu cacao si portocale

O reteta simpla de chec, un chec care te poate scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri sau cand nu mai ai idei in ceea ce priveste pachetelul copiilor pentru scoala ­čśë

Chec Zebra cu portocale

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 75 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale:

Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporeaza bezeaua obtinuta in compozitia pentru chec, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Peste cacao toarna incet putina apa fierbinte, amestecand continuu, pana obtii o compozitie cremoasa (ca o ciocolata topita)

Imparte compozitia pentru chec in 2 parti aproximativ egale. In una dintre ele adauga cacaoa si amesteca bine.

Pornind din centrul formei de chec toarna alternativ cate un polonic din cele doua compozitii. Pune mereu deasupra, in acelasi loc.

Pune tava in cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul este copt. Poti sa faci testul cu scobitoarea.

Scoate checul pufos cu cacao si portocale pe un gratar si lasa-l la racit.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. olivia says:

    Cu siguranta,foarte bun si spornic.

  2. Luciana says:

    Arat─â foarte bine. Ce fel de suc de portocale folosi╚Ťi,acidulat sau neacidulat? Mul╚Ťumesc.

  3. Luciana says:

    Ma scuza╚Ťi,acum am v─âzut. Suc proasp─ât de portocale. Mul╚Ťumesc

  4. Pavel says:

    E gustos….mmmmmm!!!!! Multumesc pentru reteta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Mod de preparare Briose cu fulgi de ciocolata: Intr-un bol mixam untul moale (lasat la temperatura camerei) cu un praf de sare si zaharul pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare. Punem iaurtul si esenta de vanilie, apoi […]

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata

Mod de preparare Briose din albusuri cu nuca de cocos si ciocolata: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem peste bezea uleiul si esenta de vanilie dupa gust si amestecam usor. Presaram nuca […]

Briose cu cacao si ciocolata alba

Briose cu cacao si ciocolata alba

Mod de preparare Briose cu cacao si ciocolata alba: Ouale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se cerne faina amestecata cu […]

Briose cu nasturei de ciocolata

Briose cu nasturei de ciocolata

Mod de preparare Briose cu nasturei de ciocolata: Ouale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si aproape ca-si tripleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, apoi apa minerala si uleiul putin cate putin, mixand continuu. Peste aceasta compozitie se […]