Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos cu cacao si portocale

Chec Zebra cu portocale

O reteta simpla de chec, un chec care te poate scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri sau cand nu mai ai idei in ceea ce priveste pachetelul copiilor pentru scoala 😉

Chec Zebra cu portocale

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 75 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocale confiata
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare Chec pufos cu cacao si portocale:

Mixeaza galbenusurile cu zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Adauga treptat uleiul, sucul proaspat de portocale, coaja de portocale si esenta de vanilie. Amesteca praful de copt cu faina si cerne peste compozitie. Amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporeaza bezeaua obtinuta in compozitia pentru chec, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Peste cacao toarna incet putina apa fierbinte, amestecand continuu, pana obtii o compozitie cremoasa (ca o ciocolata topita)

Imparte compozitia pentru chec in 2 parti aproximativ egale. In una dintre ele adauga cacaoa si amesteca bine.

Pornind din centrul formei de chec toarna alternativ cate un polonic din cele doua compozitii. Pune mereu deasupra, in acelasi loc.

Pune tava in cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana checul este copt. Poti sa faci testul cu scobitoarea.

Scoate checul pufos cu cacao si portocale pe un gratar si lasa-l la racit.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. olivia says:

    Cu siguranta,foarte bun si spornic.

  2. Luciana says:

    Arată foarte bine. Ce fel de suc de portocale folosiți,acidulat sau neacidulat? Mulțumesc.

  3. Luciana says:

    Ma scuzați,acum am văzut. Suc proaspăt de portocale. Mulțumesc

  4. Pavel says:

    E gustos….mmmmmm!!!!! Multumesc pentru reteta!

  5. Arata foarte bine, ca al mamei

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]