Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos cu nuca si cacao

Pai… cand nu avem timp de retete de prajituri elaborate recurgem si la cate o reteta de chec simplu, asa cum e cea ce v-am adus-o eu azi ;) S-apoi, nu stiu cum sa va spun, dar pe cat o fi checul asta de simplu, pe atata e de gustos. La mine dovada cea mai graitoare e ca in cateva ceasuri checul pufos era doar o amintire. Incercati si voi?

Chec pufos cu nuca si cacao

––

Chec pufos cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja confiata de portocala
  • esenta de rom
  • ~100 g  miez de nuca

Mod de preparare Chec pufos cu nuca si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti egale. In una din parti cernem cacaoa si aromam cu esenta de rom, in cealalta incorporam coaja confiata de portocala.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam cele 2 compozitii una peste alta, in ce ordine vreti. Nuca se rupe cu mana si se presara pe toata suprafata compozitiei din tava.

Chec pufos cu nuca si cacao

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza dupa dorinta.

Chec pufos cu nuca si cacao

 

Sursa de inspiratie

 

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. laura says:

    buonissimo!!!!!

  2. Andreea says:

    Nu e buna reteta. Nu iese nicidecum ca si in poze, nu creste, nu are gust, nu are destula faina, e foarte amar cu atat de putin zahar.

    • Andreea, esti sigura ca e gresita reteta?
      Daca tie nu ti-a crescut in inseamna ca nu e buna, e foarte posibil sa fi gresit tu pe undeva. Inclin sa cred ca la cum si cat ai batut albusurile. Daca albusurile sunt batute bine si corect checul asta creste si fara praf de copt ;)
      Zici ca e foarte amar? De la ce sa fie amar?
      Te asigur ca reteta este cat se poate de corecta si ingredientele suficiente. Pentru un chec/pandispan din 4 oua sunt suficiente 4 linguri de zahar, ceea ce inseamna cca 100 grame. Mie imi pare ca sunt de ajuns, daca tu vrei sa pui 200 poti pune si atat, dar nu bag mana in foc ca n-o sa iasa… clei :)

  3. Tatiana says:

    Usoara reteta.O fac chair acum pt.baietii mei .Pup

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec simplu cu lapte condensat

Chec simplu cu lapte condensat

Mod de preparare Chec simplu cu lapte condensat: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele condensat, iar la sfarsit faina amestecata cu praful […]

Chec simplu (la tava)

Chec simplu (la tava)

Mod de preparare Chec simplu (la tava): Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de […]

Chec pufos cu ciocolata

Chec pufos cu ciocolata

Mod de prepare Chec pufos cu ciocolata: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, esenta de vanilie […]

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste. Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un […]