Briose si checuri / Retete de prajituri

Chec pufos cu nuca si cacao

Pai… cand nu avem timp de retete de prajituri elaborate recurgem si la cate o reteta de chec simplu, asa cum e cea ce v-am adus-o eu azi ;) S-apoi, nu stiu cum sa va spun, dar pe cat o fi checul asta de simplu, pe atata e de gustos. La mine dovada cea mai graitoare e ca in cateva ceasuri checul pufos era doar o amintire. Incercati si voi?

Chec pufos cu nuca si cacao

––

Chec pufos cu nuca si cacao

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja confiata de portocala
  • esenta de rom
  • ~100 g  miez de nuca

Mod de preparare Chec pufos cu nuca si cacao:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei. Emulsia obtinuta o turnam peste spuma de albusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti egale. In una din parti cernem cacaoa si aromam cu esenta de rom, in cealalta incorporam coaja confiata de portocala.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam cele 2 compozitii una peste alta, in ce ordine vreti. Nuca se rupe cu mana si se presara pe toata suprafata compozitiei din tava.

Chec pufos cu nuca si cacao

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, apoi se feliaza dupa dorinta.

Chec pufos cu nuca si cacao

 

Sursa de inspiratie

 

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. laura says:

    buonissimo!!!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Mod de preparare Chec cu banane si ciocolata: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul, pana devine ca o crema si zaharul se topeste. Bananele se paseaza cu furculita, se stropesc cu zeama de lamaie si se adauga peste crema de unt. Se mixeaza usor. Adaugam un […]

Chec din albusuri cu cacao

Chec din albusuri cu cacao

Mod de preparare Chec din albusuri cu cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Separat amestecam iaurtul cu uleiul si esenta de vanilie, apoi incorporam usor in […]

Chec cu nuci caramelizate

Chec cu nuci caramelizate

Mod de preparare Chec cu nuci caramelizate: Nuci caramelizate: Zaharul il topim la foc mic. Cand a devenit lichid punem miezul de nuca si amestecam repede, astfel incat sa acoperim toate nucile cu caramel. Rasturnam pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit, dupa care le punem […]

Chec cu portocale si ciocolata

Chec cu portocale si ciocolata

Mod de preparare Chec cu portocale si ciocolata: Untul moale (lasat la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare. In cazul in care ai mixer de mana si opresti mixarea, adaugi oul, apoi incepi din nou sa […]