Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cremos

Cheesecake cremos

Am pornit catre bucatarie cu gandul la  reteta de cheesecake vazuta la Natalia, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala… Na, am si eu un defect. :))))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 ou
  • * 75 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 25 g ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 200 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g lapte condensat
  • * 100 g zahar
  • * 150 g crema de branza Almette
  • * 350 g branza grasa de vaci
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 3 oua
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru laptele condensat:
  • * 90 g lapte praf
  • * 50 ml apa fierbinte
  • * 30 g zahar
  • * 40 g miere
  • * 40 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * 250 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Cheesecake cremos:

Blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Aluat fraged pentru cheesecake

Umplutura:

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.

Compozitie cheesecake

Lapte condensat:

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.

Cheesecake

Cheesecake cremos

Cheesecake ornat cu frisca

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata foarte bine! Si e foarte fina si crema.

  2. Multumesc Cristina!
    E foarte bun acest cheesecake. Daca il vei incerca vreodata o sa-mi dai dreptate. 😉

  3. Jose, am facut o greseala la moderarea comentariilor si am sters mesajul tau. N-a fost cu intentie, imi cer scuze.
    Iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri. 🙂

  4. Arata super cheesecake-ul tau Miha!!! Foarte fin si elegant! Merci de vizite si comentarii. Iti doresc o saptamana frumoasa de toamna si succes la bucatarit.Te imbratisez cu mult drag!

  5. Arata foarte bine, as minca din ia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca […]

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

Prajitura cu foi si crema din smantana cu nuca

De Craciun mi-am dorit mult sa fac prajitura Carpati. N-a fost sa fie, dar promit ca o voi face curand. Pana una alta trebuia sa fac ceva cu foile ce le copsesem deja. Crema de smantana cu nuca a fost cea mai simpla si mai rapida optiune, dar nu ne-a […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]