Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cremos

Am pornit catre bucatarie cu gandul la  reteta de cheesecake vazuta la Natalia, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala… Na, am si eu un defect. :))))

Prajitura cu branza

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 1 ou
  • * 75 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 25 g ulei
  • * 1 praf de copt
  • * 200 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g lapte condensat
  • * 100 g zahar
  • * 150 g crema de branza Almette
  • * 350 g branza grasa de vaci
  • * 100 ml frisca lichida
  • * 3 oua
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru laptele condensat:
  • * 90 g lapte praf
  • * 50 ml apa fierbinte
  • * 30 g zahar
  • * 40 g miere
  • * 40 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * 250 ml frisca lichida
  • * bilute de ciocolata
loading...

Mod de preparare Cheesecake cremos:

Blat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.
Aluat fraged pentru cheesecake

Umplutura:

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.

Compozitie cheesecake

Lapte condensat:

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.

Cheesecake

Cheesecake cremos

Cheesecake ornat cu frisca

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Arata foarte bine! Si e foarte fina si crema.

  2. Multumesc Cristina!
    E foarte bun acest cheesecake. Daca il vei incerca vreodata o sa-mi dai dreptate. 😉

  3. Jose, am facut o greseala la moderarea comentariilor si am sters mesajul tau. N-a fost cu intentie, imi cer scuze.
    Iti multumesc mult pentru vizite si aprecieri. 🙂

  4. Arata super cheesecake-ul tau Miha!!! Foarte fin si elegant! Merci de vizite si comentarii. Iti doresc o saptamana frumoasa de toamna si succes la bucatarit.Te imbratisez cu mult drag!

  5. Arata foarte bine, as minca din ia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]