Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 75 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru cheesecake:
  • 450 g crema de branza
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • 125 g ciocolata
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata
  • lapte (atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita)

Mod de preparare

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere):

Blat:

Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu inel detasabil.

Partea de jos a tavii o tapetam cu hartie de copt. Astfel ne va fi mai usor sa transferam prajitura pe platou.

Tasam foarte bine pana obtinem un strat compact de biscuiti. Fundul unui pahar este perfect pentru aceasta operatiune.

Crema de branza:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita)

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma.

Intr-un castron incapator amestecam crema de branza cu laptele condensat si esenta de vanilie. Amestecam bine. Adaugam frisca batuta si amestecam usor. La sfarsit incorporam gelatina topita, o turnam in fir subtire mixand continuu.

Ciocolata o topim pe baie de aburi si o amestecam in aproximativ 1/3 din crema de branza preparata inainte. Daca vreti dungile de ciocolata mai groase puteti imparti crema de branza in 2 parti egale.

Compozitia pentru crema o turnam peste blatul de biscuiti, alternand compozitia alba cu cea de ciocolata, incepand din mijlocul blatului.

Acoperim tava cu folie alimetara si dam la rece pentru cateva ore, pana prajitura se intareste suficient.

Scoatem inelul formei cu atentie, apoi cu ajutorul a 2 spatule tranferam cheesecake-ul pe un platou.

Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam lapte putin cate putin, pana ciocolata ajunge la consistenta dorita. Turnam peste prajitura in strat uniform.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , ,

3 Comments

  1. am incercat si eu, mi a iesit! e mai bun ca unul cu coacere

  2. Pingback: Cheesecake (fără coacere) cu blat de turtă dulce și jeleu de vin roșu | KissTheCook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Prajitura cu branza si sos de capsuni

Mod de preparare Prajitura cu branza si sos de capsuni: Intr-un castron incapator punem branza, zaharul, smantana si smantana pentru frisca, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina […]