Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle cu ciocolata si nuca

Aluatul de cozonac este la mare cautare la noi in bucatarie. In diverse combinatii, cu umpluturi fel de fel, copiii il prefera oricaror retete de prajituri 😉

Astazi va aduc niste chifle cu ciocolata si nuca, care au fost atat de bune incat nu au mai apucat ziua urmatoare. Robert mi-a spus ca e ca un mini-cozonac si ma gandesc ca n-ar fi rau daca ar face parte din meniul de Pasti 🙂

Chifle pufoase cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~ 300 g crema de ciocolata Finetti
  • Pentru finisat:
  • ~50 g unt
  • 100-150 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
loading...

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca:

Aluat:

In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale.

Peste faina adaugam ouale batute usor cu furculita, apoi compozitia din craticioara.  Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat obtinem un aluat elastic si omogen, pe care-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • In cazul in care nu aveti masina de paine aluatul se poate framanta si manual

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 16 bucati egale. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara si zahar. Untul il topim intr-o craticioara, la foc mic.

Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana. Punem crema de ciocolata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute. Fiecare bocceluta o ungem cu unt topit si o tavalim prin nuca macinata. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

As spune sa le lasati la racit, apoi sa le mancati, dar e greu… foarte greu! :))))

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]

Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Mod de preparare Trigoane cu mere: Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu […]

Placinta impletita cu mere si stafide

Placinta impletita cu mere si stafide

Mod de preparare Placinta impletita cu mere si stafide: Aluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul […]