Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle pufoase cu ciocolata

Aluatul de cozonac este la mare cautare la noi in bucatarie. In diverse combinatii, cu umpluturi fel de fel, copiii il prefera oricaror retete de prajituri 😉

Astazi va aduc niste chifle cu ciocolata si nuca, care au fost atat de bune incat nu au mai apucat ziua urmatoare. Robert mi-a spus ca e ca un mini-cozonac si ma gandesc ca n-ar fi rau daca ar face parte din meniul de Pasti 🙂

Chifle pufoase cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 7 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • ~ 300 g crema de ciocolata Finetti
  • Pentru finisat:
  • ~50 g unt
  • 100-150 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
loading...

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca:

Aluat:

In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata.

Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale.

Peste faina adaugam ouale batute usor cu furculita, apoi compozitia din craticioara.  Dupa ce toate ingredientele s-au amestecat obtinem un aluat elastic si omogen, pe care-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • In cazul in care nu aveti masina de paine aluatul se poate framanta si manual

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 16 bucati egale. Nuca macinata o amestecam cu scortisoara si zahar. Untul il topim intr-o craticioara, la foc mic.

Din fiecare bucata de aluat formam o bila pe care o aplatizam apoi cu mana. Punem crema de ciocolata pe mijloc, apoi adunam marginile aluatului, formand boccelute. Fiecare bocceluta o ungem cu unt topit si o tavalim prin nuca macinata. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la loc cald pana cresc in volum, apoi dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflele se rumenesc.

As spune sa le lasati la racit, apoi sa le mancati, dar e greu… foarte greu! :))))

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Ies foarte bine! bravo

  2. Sunt delicioase, nu ne mai saturam de ele

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Buna, dragilor! Am facut placinta cu branza si e musai sa va spun si voua ca la mine in bucatarie miroase tare bine. Poate asa va fac pofta si faceti si voi reteta de placinta cu branza. M-am pus pe framantat in ideea ca voi face niste cornuri cu ciocolata, […]

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor

Gogosi pufoase la cuptor este reteta ideala atunci cand ai niste pofticiosi ce insista sa le tot faci gogosi o data la 2 zile 🙂 Nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase. Mod de preparare Gogosi pufoase la cuptor: Intr-o […]

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]