Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle cu scortisoara

Aceste chifle cu scortisoara sunt dementiale servite calde. Sunt bune si reci, dar calde…ohhh Doamne! :)) Daca nu ai chef sa te trezesti dis-de-dimineata sa le faci pentru micul dejun, pregateste-le pentru gustarea de dupa-amiaza 😉

Chifle cu scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • Pentru crema de branza:
  • 150 g crema de branza Almette cu capsuni
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar aromat cu lamaie
  • Pentru topping:
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar
loading...

Mod de preparare Chifle cu scortisoara:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Aluatul crescut il impartim in bucati mici de cca 50 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma de bila, apoi le asezam intr-un vas (sau tava) bine uns cu ulei. Lasam vasul la loc caldut cateva minute, pana aluatul isi mareste din nou volumul. Topim untul si ungem bine fiecare chifla. Presaram cu zahar si scortisoara, apoi dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflelele se rumenesc.

Intre timp preparam crema de branza. Untul moale, lasat la temperatura camerei, se amesteca bine cu zaharul pudra aromat cu lamaie. Puteti folosi si zahar vanilat, esenta de vanilie… ce va place voua. Incorporam apoi crema de branza cu capsuni si omogenizam bine.

Crema de branza cu capsuni

Chiflele calde se rup in doua, se ung cu crema de branza si se infuleca pe nerasuflate! 😀

Pofta buna! 😉

Chifle cu scortisoara

 

Chifle cu scortisoara

 

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Mamma mia, ce bunatate!
    Eu as pluti pe valuri bunatati!

  2. Miha vezi ca a ajuns mirosul pana la mine de chifle. Sunt delicioase!

  3. Dea says:

    Stiu , ai avut si nu mai ai 😀 !! Cert este ca arata minunat!

  4. Bravo Mihu ce ti-a mai dat prin gand cu reteta asta 😉 Este foarte-fff pe gustul meu. Fara crema de branza n-as fi fost f entuziasmata ca am facut si eu „buns”-urile alea dar nu le-as mai repeta in formula traditionala facuta. Puuup

  5. Pentru prima oara cand am preparat chifle, si surprinzator, mi-au iesit foarte bune.Multumesc pentru reteta, delicioase sunt!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]