Prajituri / Retete de prajituri

Chocolate Fudge Pudding

loading...
 E o varianta mai fina si mai dichisita :)) a prajiturii destepte cu ciocolata.

 
* 80 g zahar brun
* 50 g unt
* 2 oua
* 250 ml lapte
* 50 g nuca macinata
* 30 g faina
* 2 linguri cacao
* unt pentru uns forma


Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si devine ca o crema. Se adauga ouale si se mixeaza din nou.

Se toarna laptele cate putin, apoi nuca macinata.

Faina amestecata cu cacaoa se inglobeaza usor in compozitie.

Ungem cu unt o forma termorezistenta, se toarna compozitia ( care are o consistenta lichida)

si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 30-35 de minute, pana cand pe suprafata blatului de deasupra apar mici crapaturi.

Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Sursa

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Superba! Am s-o prestez si eu! Multumesc pentru reteta! Pupici.

  2. E „dilicoasa”. Sa o incercati!

    Pupici Andreea draga!

  3. Miha, am facut-o si eu! super buuuuna!

  4. Daaa…e asa bunaaaa! Ma bucur ca ti-a placut! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar)

Mod de preparare Cheesecake cu fructe de padure (fara zahar): Blat: Alunele de padure si nuca de cocos se pun in vasul robotului de bucatarie si se mixeaza. Se rastoarna intr-un castron, se adauga mierea si untul topit si se amesteca pana la omogenizare. mierea nu se foloseste in dieta […]

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu crema de iaurt si fructe: Punem fructele din compot intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Daca iaurtul are zer se pune la scurs intr-o strecuratoare foarte fina. Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie […]

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]