Prajituri / Retete de prajituri

Choux a la creme

choux a la creme

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 100 g unt
  • * 100 g ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 300 ml lapte
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 4 linguri Nesquik
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru ornat:
  • * 200 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Choux a la creme:

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt

Aluat pentru eclere

si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului.
Choux a la creme
  • Pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie

Aluat pentru choux a la creme

Crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema

choux a la creme

si frisca,

choux a la creme

se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

choux a la creme

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Fantasticos. Saludos

  3. tare frumusele sunt!

  4. Monica says:

    Buna, am o mica rugaminte. as vrea sa fac aceste minunatii de Craciun, numai ca eu am cumptor electric ventilat, se pot coace gogoselele si la el ? Multumesc mult, felicitari pentru blog si sarbatori fericite.

  5. Monica, se pot coace si la cuptorul electric. Dar, din pacate, nu pot sa-ti spun exact temperatura. La cuptorul pe gaz stiu ca „foc mare” inseamna 200 grade si „foc moderat” 180 grade. La cuptorul pe gaz nu am idee.

  6. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

  7. vai ce pofta mi-ai facut! de ceva timp mi-am propus sa fac si eu dar tot am amanat; foarte frumoase ti-au iesit!

  8. andra says:

    posul de unde se poate achizitiona?

  9. Valentina says:

    farà Pos nu merg facute. ?

    • merg si fara posh, pui aluatul intr-o punga mai grosa pe care o tai la un colt. Poti sa pui aluatul si cu lingura. Posh-ul il folosesti ca sa iasa mai estetice, dar is ok si daca le pui cu lingura sau cu punga 🙂

  10. Valentina says:

    Ok multumesc frumos….vreau sa incerc si eu sa le fac dar nu prea am curaj. …..se coc bine inauntru sau Raman coca?Pt k eu knd fac eclere imi Cam Raman crude inauntru si trebuie sa le scobesc cu o linguriță. Si o intrebare:am vazut reteta cu Negreasa cu floricele. …Nu am incercat niciodata varianta asta:este buna?? ?

    • Valentina, sunt ok, nu raman crude. Asta depinde cred de cuptor. Le mai poti lasa cateva minute in plus.
      In ceea ce priveste Negresa… tot ceea ce ajunge pe blog mi-a placut, atat la gust cat si la aspect. Ceea ce nu-mi place nu ajunge 😉 Bineinteles, e chestie de gusturi, dar eu sper ca o sa-ti placa, daca o vei face

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]