Prajituri / Retete de prajituri

Choux a la creme

choux a la creme

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 100 g unt
  • * 100 g ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 300 ml lapte
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 4 linguri Nesquik
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru ornat:
  • * 200 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Choux a la creme:

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt

Aluat pentru eclere

si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului.
Choux a la creme
  • Pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie

Aluat pentru choux a la creme

Crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema

choux a la creme

si frisca,

choux a la creme

se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

choux a la creme

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Fantasticos. Saludos

  3. tare frumusele sunt!

  4. Monica says:

    Buna, am o mica rugaminte. as vrea sa fac aceste minunatii de Craciun, numai ca eu am cumptor electric ventilat, se pot coace gogoselele si la el ? Multumesc mult, felicitari pentru blog si sarbatori fericite.

  5. Monica, se pot coace si la cuptorul electric. Dar, din pacate, nu pot sa-ti spun exact temperatura. La cuptorul pe gaz stiu ca „foc mare” inseamna 200 grade si „foc moderat” 180 grade. La cuptorul pe gaz nu am idee.

  6. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

  7. vai ce pofta mi-ai facut! de ceva timp mi-am propus sa fac si eu dar tot am amanat; foarte frumoase ti-au iesit!

  8. andra says:

    posul de unde se poate achizitiona?

  9. Valentina says:

    farà Pos nu merg facute. ?

    • merg si fara posh, pui aluatul intr-o punga mai grosa pe care o tai la un colt. Poti sa pui aluatul si cu lingura. Posh-ul il folosesti ca sa iasa mai estetice, dar is ok si daca le pui cu lingura sau cu punga 🙂

  10. Valentina says:

    Ok multumesc frumos….vreau sa incerc si eu sa le fac dar nu prea am curaj. …..se coc bine inauntru sau Raman coca?Pt k eu knd fac eclere imi Cam Raman crude inauntru si trebuie sa le scobesc cu o linguriță. Si o intrebare:am vazut reteta cu Negreasa cu floricele. …Nu am incercat niciodata varianta asta:este buna?? ?

    • Valentina, sunt ok, nu raman crude. Asta depinde cred de cuptor. Le mai poti lasa cateva minute in plus.
      In ceea ce priveste Negresa… tot ceea ce ajunge pe blog mi-a placut, atat la gust cat si la aspect. Ceea ce nu-mi place nu ajunge 😉 Bineinteles, e chestie de gusturi, dar eu sper ca o sa-ti placa, daca o vei face

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie

Am descoperit de curand ca lamaia in combinatie cu nuca de cocos este extraordinara. Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie este cea mai simpla prajitura pe care o puteam face ca sa pot combina cele 2 arome. A fost un deliciu! 🙂 Prajitura cu blat de cocos […]

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]