Dulciuri

Ciocolata de casa cu nuci (2)

Si iata si cea de-a 10-a reteta, preparata cu margarina Rama, special pentru Zanele bune de pe taramul magic al prajituria.ro

Ciocolata de casa este unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipseste niciodata la mesele de sarbatoare. Ca o veti prepara in varianta cu unt sau in cea cu margarina, ca cea de fata, va fi la fel de delicioasa.

Ciocolata de casa cu nuci

Ingrediente

  • * 250 g zahar
  • * 250 g lapte praf
  • * 200 g margarina Rama Maestro
  • * 50 g cacao
  • * 150 ml apa
  • * esenta de rom
loading...

Mod de preparare Ciocolata de casa cu nuci:

Apa si zaharul se pun la fiert. Se fierbe pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura.

Adaugam margarina Rama si amestecam bine pana se topeste si omogenizam.

Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cacao. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, adaugam nuca taiata bucati si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o intindem pe hartie de copt sau intr-o tava unsa cu margarina Rama , la grosimea dorita si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Ciocolata de casa

  • Mie personal imi place mult mai mult dupa vreo 2 zile, timp in care a stat neacoperita la temperatura camerei. Se usuca si capata o consistenta usor crocanta. Mmmm…delicioasa! :))
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Nu am mai mancat o ciocolata de casa de foarte multa vreme .:-s daca mai ai astept si eu cuminte o bucatica ;;)
    Pup

  2. Nici eu n-am mai mancat de multa vreme. Chiar mi-e dor de gustul ciocolatei pe care o facea mama acasa. Foarte bine ti-a iesit Miha! Felicitari! Cred ca e foarte, foarte delicioasa!

  3. Bravo , Miha! Cred ca o sa fac si eu. Mi-ai dat o ideee.

  4. Foarte bun, si mama mea a facut

  5. Fac foarte rar ciocolata de casa,n-am mai mancat cam de multisor,cred ca am sa o fac si eu ,arata foarte bine si de gustoasa nu cred nu ca am ce comenta yammy!pup!

  6. ramona says:

    arata super ok

  7. Multumesc!

  8. Anonymous says:

    fffffff buna am incercat bravoooo

  9. Ma bucur ca ti-a placut! 🙂

    Un Paste fericit iti doresc!

  10. Pingback: Cele mai bune 10 retete de prajituri

  11. Pingback: Retete prajituri pentru Craciun

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]