Dulciuri

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este dulcele ce-mi aduce aminte de copilarie…O preparam la fiecare sarbatoare pe langa alte dulciuri minunate.

Ciocolata de casa

Ingrediente

  • o ceasca de apa (100 ml)
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 50 g cacao
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • nuci, nuca de cocos (dupa preferinta)
loading...

Mod de preparare Ciocolata de casa:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi cacaoa. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.

  • Recomand sa nu se foloseasca lapte praf instant gen Malita sau Darling sau lapte praf pentru sugari. Va iesi buna, dar nu se va „lega”, va fi moale si va putea fi mancata doar cu lingurita. :)) Eu de obicei folosesc lapte praf de la Dr Oetcher sau Raraul. Raraul este cel mai ok. šŸ™‚

Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.
Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se va intari.

De obicei,fac portie dubla, o parte alba si una neagra, pe care le suprapun sau le rulez.

Ciocolata de casa

Sau pentru un aspect mai de sarbatoare putem folosi foi de napolitana.

Ciocolata de casa
Ciocolata de casa

Din aceeasi compozitie se pot face bilute,pe care le invelim in fondant.

Bomboane de ciocolata de casa
Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

42 Comentarii

  1. Super reteta !!!

  2. Mie alea in doua culori, cu napolitane-mi fac cu ochiul! šŸ˜›

  3. imi ploua in gura šŸ˜› šŸ˜›

  4. Isabela,daca as putea,acum as trimite catre tine cateva bucatele…:)

  5. Miha, daca vreau sa pun cioco in foi de napolitana, le umplu direct , imediat ce am terminat de pregatit? si ce inseamna o ceasca …150-200 ml ?

  6. Da Ellis,le umpli direct,cand inca mai este calda compozitia.Se intinde si mai usor si se vor inmuia si foile mai bine. šŸ˜‰
    Ceasca=100ml šŸ™‚

  7. Ce comentariu soro? cand mi-o trece apa din gura šŸ˜€ Poi tu stii cat iubesc eu ciocolata? cea mai buna e aia servita la miezul noptii!!!
    Mamaaaa, cine m-a pus sa intru aici???

  8. Buna, Miha! Dulciurile tale sunt dementiale. Am incercat aseara reteta de krepfen si a iesit de vis. Pe azi am in plan reteta de ciocolata de casa in fondant. Dar sunt incepatoare in ale bucatariei si mi-ar prinde bine reteta ta de fondant. Elisa

  9. Buna Elisa! Ma bucur nespus ca ti-au placut acele gogosele minunate,pe care le-am facut si eu cu ajutorul Laurei A. šŸ˜‰
    Din pacate nu te pot ajuta cu reteta de fondant,eu am cumparat de-a gata.

  10. Iti multumesc pt raspuns, Miha. Zi-mi te rog de unde ai cumparat fondant. Sunt innebunita dupa bomboane fondante si vreau sa incerc sa fac si eu šŸ™‚

  11. Elisa,fondantul l-am luat impreuna cu cateva prietene de la un magazin en-gros. Nu stiu exact de unde,ca nu m-am ocupat eu.
    Eu sunt din Iasi,daca te ajuta cu ceva intreb. šŸ˜‰

  12. Am sa ma uit si eu dupa fondant la hypermarket desi n-am idee cum arata :P. Am sa caut dupa eticheta. Nici nu aveam idee ca se gaseste fondant de cumparat. Eu sunt din Suceava, suntem vecine :P. Hmmmmm, am trecut si eclerele pe lista mea de incercari. Daca afli numele magazinului anunta-ma si pe mine te rog. Multumesc inc-o data. Iti vizitez zilnic blog-ul, am sa ma specializez si eu in dulciuri ;))

  13. Elisa,fondantul e ceva in genul serbetului.Uite o idee…poti incerca cu serbet in loc de fondant. šŸ˜‰

  14. Excelent, felicitari. Te rog sa-mi spui ciocolata alba o faci pur si simplu fara cacao cu ingredientele celelalte. e buna la gust?
    Multumesc pentru retete. Abia astept sa ajung acasa sa fac ciocolata
    irina vlad

  15. Irina,ciocolata alba o fac exact ca si pe cea cu cacao,doar ca nu pun cacao,evident. :)) Poti pune vanilie,pentru savoare. šŸ™‚

  16. Ce prajitura este aceea cu blatul cu cacao ,deasupra bezea sau crema nu-mi prea dau seama si presarata cu cacao?Este poza acolo unde incep retetele si scrie PRAJITURI?
    Te rog mult de tot ,vreau sa stiu si eu cum se numeste si sa o fac,arata bestial!
    Multumesc anticipat!
    Monica

  17. Monica,este vorba despre „Cuburi de vanilie”. E o prajitura tare buna.Abia astept sa-mi spui daca ti-a placut si tie.

  18. Miha daca nu te superi as vrea sa-i raspund lui Elisa in legatura cu fondantul … am gasit o reteta pe un site in Spaniola dar are poze si este pas cu pas. iti las aici lincul poate o sa fie util.
    http://blogolosas.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=4&blogId=2 se face cu ” nori ” sau in spaniola nubes. este un dulce foarte lipicios si le place tare mult la copii.
    se gasesc in culoare roz sau amestecat alb cu roz. cantitate folosita este daca ai 100grame de nori trebuie sa folosesti 200 de grame de zahar pudra dar ffff fin.
    muiati cu putina apa norii ( stropite cu mana) si topite in micrownde la putere medie cateva segunde le scoti si le amesteci cu o lingura daca nu s-a topit din nou ilmai pui cateva segunde. In fine daca te intereseaza reteta eu pot sa ti-o traduc exact. (poaate daca folosesti un traductor nu iti explica bine unele expresii tipice de aici. dar cum vei dori tu eu as face-o incantata.
    Sper sa fie util si asa ne putem ajuta una pe cealalta ca doar pentru asta suntem pe aici nu???
    Salutari si toate cele bune.

  19. Buna Miha, am incercat reteta ta de ciocolata de casa ,a iesit buna la gust dar nu reusesc sa o tai ,e foarte lipicioasa si cam moale.Poti sa-mi spui unde am gresit?Multumesc pt. ajutor

  20. Ce fel de lapte praf ai folosit?

  21. Am folosit lapte praf de la Dr. Oetker.

  22. Andreea, atunci cred ca e vorba de cantitatea de apa. Ori ai pus prea multa, ori mai trebuia fiert siropul.
    Daca mai adaugai niste lapte praf sigur ar fi fost ok. šŸ™‚

  23. Ai dreptate, cred ca am pus prea multa apa.O sa mai incerc o data, de data asta am sa o fac cu foi de napolitana pt. ca arata grozav. Multumesc !!!Felicitari pentru blog

  24. Si eu iti multumesc Andreea.
    Bafta multa si…te mai astept in vizita. šŸ™‚

  25. Esther says:

    Deci, o ceasca inseamna 100 ml. Dar o cana? 250 ml?

  26. Esther, este intocmai cum spui. 1 ceasca= 100 ml, 1 cana= 240-250 ml

  27. Anonymous says:

    Buna ziua,am si eu o intrebare…cate minute se fierbe siropul? ,eu nu reusesc niciodata reteta de ciocolata,ori imi iese prea moale ori prea tare.Multumesc anticipat si felicitari pentru toate retetele minunate.

  28. Buna.
    N-am cronometrat niciodata timpul de fierbere. Dar, se fierbe pana siropul ramane pe lingura ca o pelicula fina fina.

  29. Anonymous says:

    Multumesc frumos pentru raspuns,poate data viitoare reusiti sa cronometrati,pentru cei care chiar nu reusesc (si stiu ca nu sunt singura care o da in bara cu reteta ciocolatei tocmai din cauza asta;)). 5 minunte oare e bine?:) e prima oara cand intru pe acest blog si nu reusesc sa ma dezlipesc de calculator…SUPERB…toate retetele sunt minunate.Gabriela(Suceava)

  30. Gabriela, cred ca e suficient. Ca sa-ti dai seama daca siropul este fiert indeajuns pui cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. Daca se imprastie mai trebuie fiert, daca se formeaza perlute inseamna ca e gata. Promit ca data viitoare sa cronometrez. šŸ™‚

    Multumesc! :*

  31. Anonymous says:

    Maine o sa fac ciocolata si o sa revin cu impresii šŸ™‚ Sper sa-mi iasa asa cum trebuie.multumesc pentru raspunsurile prompte.Gabriela(Sv)

  32. Gabriela, tin pumnii sa iasa bine. Te astept! :*

  33. Anonymous says:

    Buna seara din nou,revin cu o mica impresie si anume ca am facut ciocolata dar inca nu stiu cum a iesit,abia maine dupa ce se raceste si sper eu, intareste,dar nu prea tare šŸ˜€ sa o si pot taia.Am respectat intocmai reteta dar bineinteles ca nu am stiut cat timp sa fierb siropul…asa ca aici am facut un pic la „nimereala”,adica am fiert siropul 5 min,dar nu de cand l-am pus la foc ci de cand a inceput el sa faca bule …si restul dupa reteta.Ufff vedem maine dimineata rezultatul concret,abia astept.o seara frumoasa.Gabriela(Sv)

  34. Gabriela, astept si eu cu nerabdare rezultatul.

    N-ai mai facut proba cu picatura?

  35. Anonymous says:

    Bua dimineata,acum revin cu impresia finala…a intregii familii ;)…rezultatul EXCELENT !!!!!! A iesit o ciocolata super buna ,usor de taiat,nici prea moale ,nici prea tare…PERFECTA.Multumim din suflet MIHA pentru aceasta reteta minunata.Proba cu picatura n-am mai facut-o pt ca eram concentrata cu cronometratul šŸ˜€ ,deci 5,6 min maxim,la foc mediu(de cand incepe sa faca bule)si a iesit super….sunt foarte foarte multumita de rezultat.AN NOU cu bine si multe multe retete de impartasit.Gabriela(Sv)

  36. Ufff… Gabriela…am rasuflat usurata. :)))

    Va imbratisez si va urez un An Nou fericit si plin numai de bine.

  37. Pingback: Ciocolata de casa cu nuci

  38. Pingback: Ciocolata de casa cu crema de cocos

  39. Alina says:

    Ori sunt singura ghinionista ori am o zi foarte proasta:))
    Eu am aruncat-o – nu are nicio treaba cu ce ar fi tr sa fie! S-a intarit atat de rau, incat am framantat-o cu mana!:(
    Si nu pusesem tot laptele, am masurat cu cantarul si apa si zaharaul, am facut testul cu picatura si am avut si lapte Raraul:))
    Ce rau imi pare..

    • Siropul nu trebuie fiert pana se face picatura… Cu cat fierbi mai mult siropul cu atat mai mult se va intari ciocolata

  40. Alina says:

    Vazusem mai sus ca ai scris ceva de picatura si am luat-o ca atare:))
    O sa imi fac curaj sa mai incerc o data:)
    Si m-am mai uitat astazi de retete, sperand ca imi voi da seama ce am gresit si am gasit una cu nesquick in loc de cacao..cred ca ar fi bun, ca ar fi mai dulceaga:)

    • Imi cer scuze pentru raspunsul „pe fuga”… M-am grabit sa raspund si nu m-am exprimat asa cum ar fi trebuit…
      Cu cat fierbi mai mult siropul cu atat mai mult se va intari ciocolata. Daca il vei fierbe pana se face picatura ciocolata va fi tare, cu o consistenta sfaramicioasa. Daca il fierbi mai putin, ciocolata va fi mai moale, cu o consistenta gumoasa.
      La final ciocolata de casa, cat e calda, ar trebuie sa fie ca o plastilina. Poti vedea in reteta asta cateva poze: http://www.dulciurifeldefel.ro/ciocolata-de-casa-cu-nuci/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]