Mancaruri cu pui / Retete culinare

Ciulama cu pui si ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci, o reteta delicioasa si savuroasa.

ciulama-cu-pui-si-ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 4 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 200 g smantana
  • 1 lingura amidon
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu, perpelindu-le pe toate partile. Adaugam ciupercile taiate bucati mari, un pahar cu apa si fierbem la foc mic, acoperit. Potrivim gustul de sare si piper.

Cand zeama a scazut aproape de tot turnam deasupra smantana amestecata cu amidon si usturoiul pisat. Omogenizam si mai dam cateva clocote pana incepe sa se ingroase.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. vaiiiiiii ce pofta mi-ai facut,mai ales ca azi nu am prea mancat si imi este o foame……….

  2. Ce deliciu, deja parca simt mirosul sosului de smantana si al mamaligii aburinde.Pfuuu, si un pahar cu bere rece .
    N-am pus niciodata usturoi la ciulama, cred ca o s aincerc cu prima ocazie

  3. Foarte gustos

  4. ella says:

    abia astept sa fac mersi

  5. Pingback: Ciulama cu pui si ciuperci | RETETE DUKAN

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]