Clatite / Prajituri de post / Retete de prajituri

Clatite de post

Daca acum 2 zile va tentam cu o portie de clatite cu banane, azi m-am gandit sa o fac din nou, dar cu o portie de clatite de post, sa fie pentru toata lumea. :)

Pentru umplutura am ales niste portocale scaldate in sos dulce delicios. Pentru varianta mai rapida se poate folosi dulceata sau gem, dupa preferinta.


Pentru clatite:

1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
1 lingura zahar
50 ml ulei
1 lingura zahar vanilat
1 praf de sare

Punem intr-un castron faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul amestecand usor cu telul.

Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii.

Clatitele se coc pe ambele parti, in tigaia unsa cu putin ulei


Pentru umplutura:

3 portocale
50 g zahar
1 lingura zdravana de miere
1 steluta de anason

Stoarcem sucul de la 1 portocala. Celelalte 2 le curatam de coaja si le taiem felii potrivit de groase.

Adaugam in suc zaharul si mierea, amestecam putin sa se omogenizeze, punem feliile de portocala si steluta de anason si punem la foc mic. Fierbem pana sosul incepe sa se ingroase, timp in care intoarcem feliile de portocala de pe o parte pe alta.

Punem feliile de portocala cu tot cu sos peste clatite si servim.

Delicios!

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

43 Comentarii

  1. Ti-au iesit perfecte! Nu am incercat niciodata fara oua… O fi apa gazoasa secretul?

  2. Multumesc Vica! Te pup. :*

    Da, apa carbogazoasa le face sa fie pufoase.

  3. Super ti-au iesit!

  4. Une vrai tentation!

  5. Daca sint de post, trimite vreo 6-7-8 bucati si la mine…

  6. O idee buna,imi ca un desert sa contina si fructe.Eu numai asa reusesc sa pacalesc mofturosii sa inghita si ceva vitamine:)

  7. Tare bun desertul tau!

  8. O idee excelenta pentru post!!!

  9. Delicioase!!!Pupici!

  10. Cat de bine arata clatitele!… Pufoase… si de post!…

  11. Bunica imi facea tot postul clatite fara lapte si oua,si tare bune mai erau.Mi-ai adus aminte de ele.Pupici!

  12. le stiu! sunt gustoase!arata foarte bine!!

  13. cat de frumos arata, f vesela farfuria ta :)

  14. Ce dantelate sunt !!! Mmmmmmmmmmmmmmmm , cred ca mi-ai facut pofta de clatite … ma faci sa stau iar in picioare si asta nu-i bine .Te declar vinovata !:d

  15. Un deliciu !!! Si eu am maine in plan clatite ;) … We placut !!!

  16. Diana..recunosc…sunt vinovata. :))) Te pup si spor la copt clatite.

  17. Multumesc mult de aprecieri dragelor! Trimit cate o portie generoasa la fiecare in parte. :)) Va pup!

  18. Anonymous says:

    bun bun bun

  19. Mmmmmmmm….cu siguranta o sa le incerc si eu!!! multumesc de retetaa si ..o zi frumoasaa!!

  20. Zi frumoasa si tie Elena! :*

  21. Imi plac si mie!!pup!!

  22. Arata extraordinar! Pot fi facute totusi si cu apa plata?

  23. Apa minerala le ajuta sa devina mai pufoase, dar se poate folosi si apa plata bineinteles. :)

  24. Anonymous says:

    foarte bun pup

  25. Anonymous says:

    dar pot sa le fac si fara umplutura?

  26. Evident ca se pot face si fara umplutura. Sa ai grija, in acest caz, s-ar putea sa mai trebuiasca zahar in aluat. Depinde de cat preferi de dulce. :)

  27. Cam cate clatite ies din ce ai scris tu? :)

  28. Andreea, nu mai stiu exact cate clatite au iesit. Sa fi fost vreo 10. Dar depinde foarte mult de tigaia in care le coci, daca e mai mare sau mai mica. :)

  29. yoly says:

    mie m-i s-au lipit pe tigaie

  30. Andrei says:

    Eu am incercat dar nu mi-au iesit… se lipeau de cratita si chiar am respectat toate gramajele. Ce sa fac ca sa-mi iasa ?

    • Nu e necesar sa respecti la gram cantitatile… Asa cum ziceam in reteta… “Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii”

      E posibil sa mai trebuiasca putina faina si sa ungi bine tigaia cu ulei.

  31. ionica says:

    draga Miha esti o persoana deosebita ati multumesc mult pentru aceste retete speciale!sa ne traiesti si sa nu ne uiti te pup!

  32. andra anduta says:

    cea mai bn reteta de clatite am incercato si mia iesit ff gustoase

  33. a frost bune clatitele

  34. Andreea says:

    Mmm..bune bune! Multumesc de reteta. Tocmai am devenit vegana si am nevoie de multe retete de genul. Ca si un mic adaos.. bineinteles, pentru persoanele care prefera clatitele cu ciocolata si nu gem, pot folosi in cazul clatitelor de post, crema de roscove cu alune de padure. Dupa parerea mea, e de 10 ori mai delicioasa decat orice crema de ciocolata din lume. O zi buna!

  35. Lavi says:

    Super… nu am oua! :D

  36. filote says:

    am sa incerc sa fac si eu .Cred ca sunt gustoase

  37. codrina says:

    Nu mi a iesit de ce? Am pus tot ce trebuia va rog explicati mi!:)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Clatite cu ananas caramelizat

Clatite cu ananas caramelizat

Mod de preparare Clatite cu ananas caramelizat: Ananas caramelizat: Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zaharul il topim la foc mic pana capata culoarea chihlimbarului. Punem untul, apoi turnam cu atentie smantana pentru frisca si tinem pe foc pana se topeste caramelul. Adaugam […]

Clatite cu cacao si crema de branza

Clatite cu cacao si crema de branza

Mod de preparare Clatite cu cacao si crema de branza: Clatite: Ouale se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza usor in compozitie. […]

Clatite cu suc de portocale

Clatite cu suc de portocale

Mod de preparare clatite cu suc de portocale: Aceste clatite le-am preparat dupa reteta ce o fac de obicei, doar ca am inlocuit apa minerala cu suc de portocale. Punem faina intr-un castron si turnam deasupra laptele si sucul de portocale, amestecand continuu cu un tel sau cu mixerul. Trebuie […]

Swedish Pancakes – Clatite pufoase

Swedish Pancakes – Clatite pufoase

Mod de preparare: Ouale se separa. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se […]