Clatite de post

 

Daca acum 2 zile va tentam cu o portie de clatite cu banane, azi m-am gandit sa o fac din nou, dar cu o portie de clatite de post, sa fie pentru toata lumea. šŸ™‚

Pentru umplutura am ales niste portocale scaldate in sos dulce delicios. Pentru varianta mai rapida se poate folosi dulceata sau gem, dupa preferinta.

Clatite de post pufoase

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 1 cana apa minerala carbogazoasa
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 portocale
  • 50 g zahar
  • 1 lingura zdravana de miere
  • 1 steluta de anason
loading...

Mod de preparare Clatite de post:

Punem intr-un castron faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul amestecand usor cu telul.

  • Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii.

Clatitele se coc pe ambele parti, in tigaia unsa cu putin ulei.Ā 

Umplutura pentru clatite:

Stoarcem sucul de la 1 portocala. Celelalte 2 le curatam de coaja si le taiem felii potrivit de groase.

Adaugam in suc zaharul si mierea, amestecam putin sa se omogenizeze, punem feliile de portocala si steluta de anason si punem la foc mic. Fierbem pana sosul incepe sa se ingroase, timp in care intoarcem feliile de portocala de pe o parte pe alta.

Punem feliile de portocala cu tot cu sos peste clatite si servim.

Clatite de post cu portocale

Delicios!

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Ce dantelate sunt !!! Mmmmmmmmmmmmmmmm , cred ca mi-ai facut pofta de clatite … ma faci sa stau iar in picioare si asta nu-i bine .Te declar vinovata !:d

  2. Evident ca se pot face si fara umplutura. Sa ai grija, in acest caz, s-ar putea sa mai trebuiasca zahar in aluat. Depinde de cat preferi de dulce. šŸ™‚

  3. Andreea, nu mai stiu exact cate clatite au iesit. Sa fi fost vreo 10. Dar depinde foarte mult de tigaia in care le coci, daca e mai mare sau mai mica. šŸ™‚

  4. Eu am incercat dar nu mi-au iesit… se lipeau de cratita si chiar am respectat toate gramajele. Ce sa fac ca sa-mi iasa ?

    1. Nu e necesar sa respecti la gram cantitatile… Asa cum ziceam in reteta… „Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii”

      E posibil sa mai trebuiasca putina faina si sa ungi bine tigaia cu ulei.

  5. draga Miha esti o persoana deosebita ati multumesc mult pentru aceste retete speciale!sa ne traiesti si sa nu ne uiti te pup!

  6. Mmm..bune bune! Multumesc de reteta. Tocmai am devenit vegana si am nevoie de multe retete de genul. Ca si un mic adaos.. bineinteles, pentru persoanele care prefera clatitele cu ciocolata si nu gem, pot folosi in cazul clatitelor de post, crema de roscove cu alune de padure. Dupa parerea mea, e de 10 ori mai delicioasa decat orice crema de ciocolata din lume. O zi buna!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *