Aperitive / Retete culinare

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Desi aperitivele nu sunt punctul meu forte, m-am gandit sa refac reteta acestor Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza. Nu stiu din ce motiv n-am fost prea incantata atunci cand le-am facut prima data. Astazi, dupa reteta Laurei A si impreuna cu ajutorul meu Breville Panini Maker am facut aceste clatite ce le-am devorat de indata. Si asta nu pentru ca imi era foame! :))))

Pancakes cu sfecla

Clatite cu sfecla

Ingrediente

  • 1 sfecla mica de cca 100 g
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 150 g crema de branza Almette
loading...

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza:

Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare.

Cum se fac clatitele cu sfecla

Incingem presa Breville Panini Maker. Punem compozitia cu o lingura sau cu un polonic mai mic si nu punem capacul. Cand apar mici bule pe suprafata clatitei o intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule. Nu este nevoie sa ungem cu ulei presa aparatului Panini Maker Breville.

Cum se fac clatitele pufoase cu sfecla

Scoatem clatitele pe o farfurie si dupa ce s-au racit le ungem cu crema de branza.

Clatite pufoase

Le rulam si le taiem felii groase.

Pofta buna! 😉

Clatite cu sfecla si crema de branza

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata foarte bine,gustul sa fie pe masura aspectului 🙂

  2. Par interesante, verificăm și dăm raportul! 😀

  3. Since I discovered your blog, I stare for minutes to your beautiful pictures – you’re such an inspiration! Hugs,

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]