Clatite / Retete de prajituri

Clatite – reteta de baza

Clatite

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • ~ 400 g faina
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Clatite – reteta de baza

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Tigaia in care vom coace clatitele se pensuleaza cu putin ulei. Se toarna in tigaie atata compozitie cat sa acopere fundul tigaii in strat subtire. Cand s-a copt pe o parte se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.

Dupa ce s-au prajit toate clatitele, se umplu cu dulceata, crema, inghetata… si se ruleaza sau impacheteaza sub diverse forme, dupa preferinta.

Pentru varianta aperitiv se va renunta la zaharul din compozitie si se vor folosi ca umpluturi piept de pui, sunca, ciuperci, cascaval…

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Que fantasticas se ven.

    Saludos

  2. Perfecte Miha!!!

  3. Arata minunat, faci poze foarte frumoase

  4. Anonymous says:

    buna ziua…………as avea o intrebare care nu are de-a face cu clatitele dar cum se vede esti o experta in bucatarie. Ai putea sa imi spui de ce in pandispan se adauga praf de copt?
    Eu nu pun niciodata si imi iasa foarte bine dar in multe retete de pandispan am vazut ca se foloseste si nu stiu pentru de ce. ai un blog foarte interesant si multe retete sunt pe gustul meu si am salvat unele si sper sa le incerc cat mai repede. multumesc, Vero.

  5. Vero, e adevarat ca iese si fara praf de copt. Nu e neaparat necesar sa fie pus, se pune doar pentru o reusita sigura.
    Scuze ca am raspuns cu intarziere si multumesc de aprecieri! :*

  6. Multumesc Jose Manuel! 🙂

  7. Multumesc Ruxy! :*

  8. Multumesc Bianka. :*

  9. Pingback: Clatite cu banane si cacao

  10. Pingback: Clatite cu crema de mascarpone si zmeura

  11. Pingback: Clatite cu cafea

  12. Pingback: Clatite cu carne gratinate

  13. Pingback: Clatite banatene (2)

  14. Pingback: Clatite cu suc de portocale

  15. Pingback: Budinca de clatite cu ciocolata

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Clatite cu ananas caramelizat

Clatite cu ananas caramelizat

Mod de preparare Clatite cu ananas caramelizat: Ananas caramelizat: Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zaharul il topim la foc mic pana capata culoarea chihlimbarului. Punem untul, apoi turnam cu atentie smantana pentru frisca si tinem pe foc pana se topeste caramelul. Adaugam […]