Dulciuri

Compot de cirese si visine

Stiu… e tarziu sa vin cu reteta de compot de cirese si visine tocmai acum. Fetele gospodine fac acum compot de prune sau alte fructe de toamna, nu de visine. :))

Am uitat… am uitat de reteta asta.  Mi-am adus aminte zilele trecute, cand am facut niste briose cu visine, absolut delicioase.

Compot de fructe

 

loading...

Mod de preparare Compot de cirese si visine:

Cantitatile sunt in functie de cate borcane (de 800 g)  de compot vreti sa faceti. Fiecare borcan se umple pe 3/4 cu visine si cirese. Eu am facut de visine, de cirese si combinate. 🙂

Se adauga cate 3 linguri de zahar in fiecare borcan si se umplu cu apa. Se capseaza bine si se invelesc in foaie de ziar. Se aseaza apoi intr-o cratita incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop impaturit. Adaugam apa in cratita, cam 3/4 din inaltimea borcanului si punem la foc mic. Fierbem pentru aproximativ 1 ora. Zeama de la compot se va colora frumos, iar zaharul de pe fundul borcanului se va topi.

Se scot borcanele din apa, se sterg si se acopera cu o patura, unde se lasa la racit.

Din cate am inteles, tehnica aceasta de preparare a compotului se poate aplica si in cazul altor fructe. Eu cred ca voi incerca cu struguri. 😉

compot de visine

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. mmmm, mi s-a facut pofta!

  2. Bun compot! Chiar ca mi-ai facut pofta si mie. Sa stii ca am facut exact dupa metoda aceasta compot de struguri si a iesit foarte bun.

  3. Anonymous says:

    bun tare! dar reteta de briose?!:( mi-ai facut o poftaaaaaaaaa!!!:) un salut, Mihaela!

  4. Oana, mai am un borcan. Il impart cu tine. :))

  5. Alexandrina…da da…de struguri as vrea si eu sa incerc…:)

  6. Mihaela, in curand pun si reteta de briose. Pup! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]