Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Nu mai facusem demult fursecuri cu ciocolata si cum copiii m-au rugat insistent… cum sa le rezist? 🙂

Cand m-am apucat de treaba aveam in plan reteta de Chocolate Chip Cookie, celebra reteta americana, doar ca pana la urma am adaptat preferintelor noastre. Cantitatea mare de zahar din reteta americana m-a cam facut sa stramb din nas si am redus mult, drastic chiar. Ba mai mult am pus in compozitie si ciocolata cu lapte fara zahar, macar sa stiu o treaba! 😀

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 175 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 250 g ciocolata cu lapte (fara zahar)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Cookies (Fursecuri cu ciocolata):

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

Trebuie sa obtinem o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

  • Ciocolata cu lapte fara zahar poate fi inlocuita cu ciocolata cu lapte obisnuita.
  • Optional, se poate adauga mai multa ciocolata in compozitie. Se poate adauga chiar si ciocolata amaruie.
  • Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praf de copt

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ?

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *