Fursecuri / Retete de prajituri

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Nu mai facusem demult fursecuri cu ciocolata si cum copiii m-au rugat insistent… cum sa le rezist? 🙂

Cand m-am apucat de treaba aveam in plan reteta de Chocolate Chip Cookie, celebra reteta americana, doar ca pana la urma am adaptat preferintelor noastre. Cantitatea mare de zahar din reteta americana m-a cam facut sa stramb din nas si am redus mult, drastic chiar. Ba mai mult am pus in compozitie si ciocolata cu lapte fara zahar, macar sa stiu o treaba! 😀

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 175 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 250 g ciocolata cu lapte (fara zahar)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Cookies (Fursecuri cu ciocolata):

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

Trebuie sa obtinem o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

  • Ciocolata cu lapte fara zahar poate fi inlocuita cu ciocolata cu lapte obisnuita.
  • Optional, se poate adauga mai multa ciocolata in compozitie. Se poate adauga chiar si ciocolata amaruie.
  • Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praf de copt

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe „talpa”.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta binevenita,cu siguranta sunt delicioase.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies

Mod de preparare Biscuiti de ciocolata – Chocolate Cookies: Ciocolata rupta bucatele si untul se topesc la baine marie. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana compozitia devine ca o crema si zaharul se topeste. Adaugam ouale si un praf de sare si mixam bine. Peste compozitie cernem […]

Paleuri cu ciocolata

Paleuri cu ciocolata

Mod de preparare Paleuri cu ciocolata: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In crema de […]

Fursecuri Linzer cu gem

Fursecuri Linzer cu gem

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem: Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot […]

Fursecuri cu unt

Fursecuri cu unt

Mod de preparare Fursecuri cu unt: Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt. Aluatul obtinut […]