Fursecuri / Retete de prajituri

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Nu mai facusem demult fursecuri cu ciocolata si cum copiii m-au rugat insistent… cum sa le rezist? ­čÖé

Cand m-am apucat de treaba aveam in plan reteta de Chocolate Chip Cookie, celebra reteta americana, doar ca pana la urma am adaptat preferintelor noastre. Cantitatea mare de zahar din reteta americana m-a cam facut sa stramb din nas si am redus mult, drastic chiar. Ba mai mult am pus in compozitie si ciocolata cu lapte fara zahar, macar sa stiu o treaba! ­čśÇ

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 175 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 250 g ciocolata cu lapte (fara zahar)
  • 450 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Cookies (Fursecuri cu ciocolata):

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare.

Dupa ce am incorporat bine ouale in compozitie adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

Trebuie sa obtinem o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

La sfarsit incorporam ciocolata tocata cu cutitul.

  • Ciocolata cu lapte fara zahar poate fi inlocuita cu ciocolata cu lapte obisnuita.
  • Optional, se poate adauga mai multa ciocolata in compozitie. Se poate adauga chiar si ciocolata amaruie.
  • Bicarbonatul de sodiu poate fi inlocuit cu praf de copt

Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana se rumenesc usor pe ÔÇ×talpaÔÇŁ.┬á Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ?

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. olivia says:

    O reteta binevenita,cu siguranta sunt delicioase.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

┬áMod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]