Aluat dulce / Retete de prajituri

Cornulete bicolore cu ciocolata

Cornuri cu ciocolata si nuca de cocos

Nu stiu daca numai mie mi se intampla, desi inclin sa cred ca nu, dar pachetelul pentru scoala imi da batai de cap de cele mai multe ori. Si asta pentru ca trebuie sa lupt cu tentatia magazinului din incinta scolii si cu nedumerirea ce o au ai mei vizavi de „ce gasesc ei bun acolo?

Si uite-asa am reusit eu si de data asta sa ies in castig fata de magazin, cu aceste cornulete bicolore cu ciocolata. Nu numai ca arata foarte bine, dar sunt si gustoase. Daca mai adaug si faptul ca s-au implicat la rulat cornulete, deja castigul meu e rasunator :)))))

Cornuri cu ciocolata si nuca de cocos

Ingrediente

  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie Finesse
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura cacao
  • 16 patratele ciocolata cu lapte pentru umplutura
  • nuca de cocos pentru finisat
  • Pentru uns:
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura zahar
  • cateva linguri apa

Mod de preparare Cornulete bicolore cu ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si amestecam.

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul si incepem sa framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Framantam putin cat sa scoatem aerul din aluat si-l impartim in 2 parti egale. In una dintre ele incorporam cacaoa, framatand bine-bine.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Cele doua bucati de aluat se intind sub forma de foaie rotunda, groase de cca 0,5 cm. Le punem una peste alta si cu un cutit bine ascutit taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate-un patratel de ciocolata pe baza fiecarui triunghi si rulam.

Punem cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut, sa creasca. Punem tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana cornuletele se rumenesc usor.

Intre timp preparam un sirop din miere, zahar si putina apa. Incalzim pana siropul ajunge la punctul de fierbere si mierea si zaharul se topesc.

Cu acest sirop ungem bine cornuletele calde, dupa care le tavalim prin nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

Cornuri in doua culori

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Ce frumusele sunt si cu siguranta sunt delicioase, pup :*

  2. Exact din astea face si mama, mie nu imi ies. Bine ori nu a stiut ea sa-mi explice ori nu am urmat eu pas cu pas. O sa incerc si dupa reteta ta.

  3. Diana says:

    Buna ziua , se pot face si cu aluat de foietaj?

    • Eu n-am incercat, nu stiu cum se comporta foietajul amestecat cu cacao.
      Le poti face simple, nu in doua culori.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]