Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cana (240 ml) nuca macinata
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • ~50 g unt
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem la frigider pentru cca o ora.

Aluatul se imparte in 4 bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.

In nuca macinata se pune zahar dupa gust si scortisoara macinata. Se amesteca bine.

Fiecare cerc de aluat se unge bine cu unt si se presara cu nuca din belsug. Se taie cercul in 8 parti ce se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Cornulete fragede cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , , ,

3 Comments

  1. olivia says:

    O reteta inedita de cornulete.Week-end minunat!

  2. ca la bunica acasa!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Mod de preparare Fursecuri cu crema de ciocolata: Cu ajutorul a doua lingurite formati gramajoare de crema de ciocolata, pe o bucata de hartie de copt pusa pe un platou. Dati platoul la congelator pana pregatiti aluatul pentru fursecuri. Mixati untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana […]