Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :))))

Ocazia ideala de a pune in practica ideea acestor cornulete. O reteta simpla si usor de preparat, un aluat grozav de bun si cu care se lucreaza extrem de usor.

cornulete fragede cu nuca si scortisoara

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cana (240 ml) nuca macinata
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara
  • ~50 g unt
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat
loading...

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem la frigider pentru cca o ora.

Aluatul se imparte in 4 bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.

In nuca macinata se pune zahar dupa gust si scortisoara macinata. Se amesteca bine.

Fiecare cerc de aluat se unge bine cu unt si se presara cu nuca din belsug. Se taie cercul in 8 parti ce se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Cornulete fragede cu nuca

RETETA IN IMAGINI

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *