Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Cornulete cu rahat

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac cum am crezut eu ca e bine si cu ce-am avut la indemana in frigider.

Au fost fragede si bune si cu siguranta vor face parte din meniul de Craciun ­čśë

Cornulete fragede cu rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • rahat
  • Pentru tavalit:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare Cornulete cu rahat:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca.

Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca mai putin de 400 g. Puneti 300-350grame in prima faza si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se rupe bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.Aluatul se poate taia si in fasii, apoi in triunghiuri.

Fiecare cerc l-am taiat in 8. Se pune cate o bucatica de rahat pe partea mai lata si se ruleaza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ­čśë

Cornulete fragede cu rahat

RETETA IN IMAGINI

 

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Mod de preparare Fursecuri cu crema de ciocolata: Cu ajutorul a doua lingurite formati gramajoare de crema de ciocolata, pe o bucata de hartie de copt pusa pe un platou. Dati platoul la congelator pana pregatiti aluatul pentru fursecuri. Mixati untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana […]

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Mod de preparare Cookies (Fursecuri cu ciocolata): Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am incorporat bine ouale […]