Fursecuri / Prajituri / Retete de prajituri

Cornulete cu rahat

 

Cornulete fragede cu rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • ~400 g faina
  • coaja de portocale Finesse
  • Pentru umplutura:
  • rahat
  • Pentru tavalit:
  • zahar pudra vanilat
loading...

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac cum am crezut eu ca e bine si cu ce-am avut la indemana in frigider.

Au fost fragede si bune si cu siguranta vor face parte din meniul de Craciun ­čśë

Mod de preparare Cornulete cu rahat:

Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca.

Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca mai putin de 400 g. Puneti 300-350grame in prima faza si mai adaugati daca este necesar.

Aluatul se rupe bucati ce se intind cu sucitorul in foi subtiri. Cu ajutorul unei farfurii am decupat cercuri de cca 20 cm diametru.Aluatul se poate taia si in fasii, apoi in triunghiuri.

Fiecare cerc l-am taiat in 8. Se pune cate o bucatica de rahat pe partea mai lata si se ruleaza spre varf. Cornuletele formate se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti delcioasele cornulete cu rahat se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ­čśë

Cornulete cu rahat

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si reteta de Cornulete bicolore cu ciocolata (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile ­čÖé Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Dupa ce am facut reteta de paleuri cu ciocolata n-am crezut ca voi mai gasi vreodata ceva mai bun. Dar cum niciodata nu trebuie sa spui „niciodata”… iata ca azi va aduc aceste paleuri cu crema de lamaie, facute pur si simplu ca un simplu experiment pentru pachetelul de la […]

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Mod de preparare Fursecuri cu crema de ciocolata: Cu ajutorul a doua lingurite formati gramajoare de crema de ciocolata, pe o bucata de hartie de copt pusa pe un platou. Dati platoul la congelator pana pregatiti aluatul pentru fursecuri. Mixati untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana […]