Aluat dulce / Retete de prajituri

Cornuri cu crema de ciocolata

Am avut odata o tentativa de a face cornuri cu crema de ciocolata. In cuptor crema de ciocolata a fost absorbita de aluat, unele cornuri au crapat… Bine, rezultatul final n-a fost rau, ce poate fi rau la un aluat pufos imbibat in ciocolata? :)))) Dar fie vorba intre noi nici de aratat in poze nu erau :)))

Asa ca pana la a descoperi ca Finetti e numa’ buna pentru ceea ce cautam eu la un corn pufos cu ciocolata am optat pentru alte umpluturi.

Cornuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 520 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • ciocolata Finetti pentru umplutura
loading...

Mod de preparare Cornuri cu crema de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Cu mainile unse cu ulei portionam aluatul in bucati de cca 80-90 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana pe masa unsa cu ulei in forma ovala. Ochiometric se imparte bucata de aluat in jumatate. Pe o jumatate se pune o lingura de crema de ciocolata. Cealalta parte se cresteaza in fasii, dar fara a ajunge la capat.

Cornuri cu ciocolata

Se ruleaza si i se da forma de corn. Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc caldut vreo jumatate de ora. Se ung apoi cu galbenus de ou amestecat cu lapte

Preparare cornuri pufoase

si se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade cuptor pe gaz, 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ jumatate de ora, pana cornurile sunt frumos rumenite.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu crema de ciocolata Finetti

Cornuri pufoase cu crema de ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. ulia says:

    Buna Miha,weekend-ul acesta ma gandeam sa fac cu ai mei copii de la servici aceste cornuri…te rog sa mi spui cam cate cornuri ies din aceasta cantitate,,,Multumesc!

  2. simona says:

    Cat ulei trebuie?

  3. mariana says:

    Am probat azi cornuletele astea si mi-au iesit fff bune !Cu siguranta o sa le mai fac!Abia astept sa vad ce vor zice sotul si fiica mea,cand le vor gusta!

  4. Luciana says:

    Trebuie sa va mărturisesc ca arata minunat. Spor la munca în continuare.

  5. Sonya says:

    Oare cu dulceata se poate in loc de finetti?

  6. Miha says:

    Foarte bine arata!!! Vreau sa te întreb dacă laptele se adaugă fierbinte peste faina sau se lasă la răcit? Multumesc…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]