Aluat dulce / Retete de prajituri

Cornuri cu crema de ciocolata

Am avut odata o tentativa de a face cornuri cu crema de ciocolata. In cuptor crema de ciocolata a fost absorbita de aluat, unele cornuri au crapat… Bine, rezultatul final n-a fost rau, ce poate fi rau la un aluat pufos imbibat in ciocolata? :)))) Dar fie vorba intre noi nici de aratat in poze nu erau :)))

Asa ca pana la a descoperi ca Finetti e numa’ buna pentru ceea ce cautam eu la un corn pufos cu ciocolata am optat pentru alte umpluturi.

Cornuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 520 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • ciocolata Finetti pentru umplutura

Mod de preparare Cornuri cu crema de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Cu mainile unse cu ulei portionam aluatul in bucati de cca 80-90 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana pe masa unsa cu ulei in forma ovala. Ochiometric se imparte bucata de aluat in jumatate. Pe o jumatate se pune o lingura de crema de ciocolata. Cealalta parte se cresteaza in fasii, dar fara a ajunge la capat.

Cornuri cu ciocolata

Se ruleaza si i se da forma de corn. Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc caldut vreo jumatate de ora. Se ung apoi cu galbenus de ou amestecat cu lapte

Preparare cornuri pufoase

si se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade cuptor pe gaz, 150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ jumatate de ora, pana cornurile sunt frumos rumenite.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu crema de ciocolata Finetti

Cornuri pufoase cu crema de ciocolata

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. ulia says:

    Buna Miha,weekend-ul acesta ma gandeam sa fac cu ai mei copii de la servici aceste cornuri…te rog sa mi spui cam cate cornuri ies din aceasta cantitate,,,Multumesc!

  2. simona says:

    Cat ulei trebuie?

  3. mariana says:

    Am probat azi cornuletele astea si mi-au iesit fff bune !Cu siguranta o sa le mai fac!Abia astept sa vad ce vor zice sotul si fiica mea,cand le vor gusta!

  4. Luciana says:

    Trebuie sa va mărturisesc ca arata minunat. Spor la munca în continuare.

  5. Sonya says:

    Oare cu dulceata se poate in loc de finetti?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]

Trigoane cu mere

Trigoane cu mere

Mod de preparare Trigoane cu mere: Se curata merele de coaja, cotoare si seminte. Se taie cubulete si se pun intr-o craticioara. Adaugam zaharul si punem pe foc mic pana se topeste zaharul si merele isi lasa zeama. Adauga amidonul si scortisoara si amesteca bine, dar cu atentie, sa nu […]

Placinta impletita cu mere si stafide

Placinta impletita cu mere si stafide

Mod de preparare Placinta impletita cu mere si stafide: Aluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul […]

Rasucite cu crema de vanilie

Rasucite cu crema de vanilie

Mod de preparare Rasucite cu crema de vanilie: Crema de vanilie: dupa reteta postata AICI Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la […]