Aperitive / Retete culinare / Salate

Cosulet de ceapa cu salata Boeuf

Ingrediente

  • Pentru salata Boeuf:
  • * 1/2 piept de pui
  • * 1 cartof
  • * 2 morcovi
  • * 1 patrunjel
  • * 2-3 castraveti murati
  • * 3-4 linguri maioneza
  • * sare si piper
  • * Pentru 1 cosulet:
  • * 1 felie groasa de paine
  • * cateva sticksuri
  • * frunze de ceapa verde

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate.

Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati.

Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper.

Se prepara maioneza dintr-un ou fiert tare,o lingura de mustar,zeama de la 1/2 de lamaie si ulei.Se amesteca impreuna cu legumele si carnea si se omogenizeaza.

Cosulet:

Felia de paine se decupaza cu o forma rotunda, apoi din loc in loc se infing cateva sticks-uri. Trecem firele de ceapa, printre sticks-uri, alternand de fiecare ordinea in care incepem sa le punem. Continuam pana ajungem la inaltimea dorita a cosului.

Cu grisine cred ca ar merge mai bine, sunt mai groase si mai stabile.Iar firele de ceapa sa fie cat mai lungi posibil, sa fie cat mai putine capete de ascuns. 🙂

Idee preluata de la Lena.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Ai, ce idee draguta!!!!!!!!!:)))))))))))

  2. Arata superb!Esti extraordinara,este perfect.Am sa-l execut si eu la o salata si in loc de felia de paine am sa fac un chec de legume,cred ca ar fi de efect.Felicitari!!!

  3. Buna Miha, excelenta ideea si usor de pus in practica!

  4. Miha, arata superb cosuleteul, are asa un aer de primavara cu verdele ala, nci ca se putea ceva mai potrivit pentru Pasti. Ti-am vazut meniul de Pasti inca de cand l-ai postat, dar n-am avut vreme de scris comentarii. Acum insa, nu ma pot abtine. Superb arata. Te pup cu drag. 🙂

  5. ce frumusel e! super idee!

  6. Arata asa de frumos!

  7. Multumesc! :*

  8. Mocca says:

    Supe idee!! Felicitari arata minunat!

  9. Multumesc frumos! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]