Aperitive / Retete culinare / Salate

Cosulet de ceapa cu salata Boeuf

Ingrediente

  • Pentru salata Boeuf:
  • * 1/2 piept de pui
  • * 1 cartof
  • * 2 morcovi
  • * 1 patrunjel
  • * 2-3 castraveti murati
  • * 3-4 linguri maioneza
  • * sare si piper
  • * Pentru 1 cosulet:
  • * 1 felie groasa de paine
  • * cateva sticksuri
  • * frunze de ceapa verde
loading...

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert in apa cu sare.Cand este aproape fiarta se adauga legumele spalate si curatate.

Dupa ce au fiert se scot din supa si se lasa la racit,apoi se taie cubulete.La fel si castravetii murati.

Se amesteca totul,se potriveste gustul de sare si piper.

Se prepara maioneza dintr-un ou fiert tare,o lingura de mustar,zeama de la 1/2 de lamaie si ulei.Se amesteca impreuna cu legumele si carnea si se omogenizeaza.

Cosulet:

Felia de paine se decupaza cu o forma rotunda, apoi din loc in loc se infing cateva sticks-uri. Trecem firele de ceapa, printre sticks-uri, alternand de fiecare ordinea in care incepem sa le punem. Continuam pana ajungem la inaltimea dorita a cosului.

Cu grisine cred ca ar merge mai bine, sunt mai groase si mai stabile.Iar firele de ceapa sa fie cat mai lungi posibil, sa fie cat mai putine capete de ascuns. 🙂

Idee preluata de la Lena.

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Ai, ce idee draguta!!!!!!!!!:)))))))))))

  2. Arata superb!Esti extraordinara,este perfect.Am sa-l execut si eu la o salata si in loc de felia de paine am sa fac un chec de legume,cred ca ar fi de efect.Felicitari!!!

  3. Buna Miha, excelenta ideea si usor de pus in practica!

  4. Miha, arata superb cosuleteul, are asa un aer de primavara cu verdele ala, nci ca se putea ceva mai potrivit pentru Pasti. Ti-am vazut meniul de Pasti inca de cand l-ai postat, dar n-am avut vreme de scris comentarii. Acum insa, nu ma pot abtine. Superb arata. Te pup cu drag. 🙂

  5. ce frumusel e! super idee!

  6. Arata asa de frumos!

  7. Multumesc! :*

  8. Mocca says:

    Supe idee!! Felicitari arata minunat!

  9. Multumesc frumos! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]