Mancaruri cu peste / Retete culinare

Crap in crusta aromata la cuptor

loading...

 

Avem nevoie de:

4 portii de crap
1/2 lamaie
5 linguri pesmet
3 catei usturoi
tarhon
sare
piper
ulei de masline

Pestele curatat se sareaza, pipereaza, condimenteaza cu tarhon (sau orice alte ierburi va plac) si se pune intr-un vas.Deasupra se stoarce lamaia, se stropeste cu putin ulei de masline si se lasa la frigider in jur de 1 ora.

In acest timp pregatim amestecul aromat pentru crusta.Usturoiul si pesmetul se dau la blender.
Pestele se scoate din frigider si se tavaleste prin acest amestec, presand usor cu mana ca sa adere mai bine.

Se aseaza feliile de peste intr-o tava.

Dupa care se dau la cuptorul incins la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.

Se serveste cu garnitura de cartofi condimentati la cuptor

Sursa: Laura Laurentiu

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Asta este pentru sotul meu. E innebunit dupa peste. Ii gatesc aceasta reteta cat de curand, eu o sa fiu fericita ca el va manca ceva deosebit, iar el o sa-i multumeasca Celui de Sus ca exista bloguri cu astfel de retete.

  2. Geanina,eu am facut doar 4 bucati de peste,in ideea ca vom avea fiecare cate o bucata.Dar eu si sotul am mancat doar cartofii,carnita au papat-o copilasii.Au devorat tot,le-a placut tare tare! 😉
    Eu si sotul doar ne-am lins degetele! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Mod de preparare Dorada la cuptor: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece. Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]