Agricola Bacau
 
Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de ciocolata

Aceasta crema de ciocolata poate fi servita ca atare, in portii mici, nu de alta dar e destul de consistenta, sau ca umplutura pentru diverse retete de prajituri sau tort. Pusa intr-un borcan la frigider se pastreaza cu bine pentru cateva zile, mai mult nu stiu, ca i-am facut repede capatul. :))

Crema de ciocolata pentru prajituri

Crema de ciocolata

Ingrediente

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 6 linguri lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone

Mod de preparare Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam  si adaugam cele 2 galbenusuri. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Mascarpone il mixam cu laptele condensat indulcit, apoi il incorporam in crema de ciocolata.

Simplu si delicios!

Crema de ciocolata cu mascarpone

Sursa de inspiratie

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

35 Comentarii

  1. Ce consistenta cremoasa are,imi place,mai ales ca are cioco!Pupici Miha!

  2. M-ai prins in mreje!!

  3. Foarte cremoasa crema asta de ciocolata. Imi place cum arata ! :)

  4. Yamiii, cat de bine arata!!!!
    Daca o pastrez la frigider, cu siguranta ca stau numai cu grija ei si s-ar strica frigiderul de cat de des as deschide usa sa mai iau o lingurita :)))))

  5. Delicioasa!!!Notat:)Pupici!

  6. Imi place cum arata, numai buna de lipit niste biscuiti fragezi cu asemenea crema ciocolatoasa…

  7. Intr-adevar foarte consistenta cu ingredientele astea!Excelenta!

  8. buuuuunnnn! foarte bun!

  9. Cat de bine arata crema… Si pozele cat de clare sunt!!

  10. propun clatite!ma ofer sa le si aduc daca dai tu crema.pupici

  11. propun sa fie linsa de pe lingurita:)) n-ar mai apuca tort sau altceva

  12. ce deliciu, ce incantare a papilelor gustative.
    Pup si o zi frumoasa!

  13. Flory este o crema de ciocolata foarte buna! Pup si eu!

  14. Anto draga mea, nu pot decat sa ma bucur de asta! :)) Te pup!

  15. Multumesc Mirela! :*

  16. Mihaela, atunci e musai sa o folosesti repede repejor. :))) Pup!

  17. Gracias Jose Manuel! :)

  18. Pupici Licuta, multumesc!

  19. Cuscra…daaa… buna ideea cu biscuitii. Multumesc! :*

  20. Multumesc Teo! :*

  21. Andreea, asa este…tare buna! 😉 Multumesc!

  22. Minoki, ma bucur ca-ti place! :) Pup!

  23. Multumesc Felis, ma stradui si eu cat pot! :) Pupici!

  24. Ohhh…Sarah, ce m-ai lovit cu clatitele. Imi plac de mor, dar mi-e tare lene sa le coc. :)) Daca le aduci tu, dau 2 borcanele cu crema de ciocolata. :))

    Pupici!

  25. Adina, buna propunerea ta! :))))) Pup!

  26. Multumesc Maria! Zi frumoasa si tie! :*

  27. Uhhhhmmmm, asta da cremaaa !! <3<3<3

  28. Anonymous says:

    buna!! spune-mi te rog daca laptele condensat il gasesc in supermarket sau trebuie sa l fac.

  29. Buna!

    In Bucuresti am inteles ca s-ar gasi in Carrefour. Sau il poti comanda de pe net de la cei de la Delatte. Sau…il poti face acasa. Nu e chiar ca cel din comert, dar e bun. 😉 Ai reteta aici: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/10/lapte-condensat.html

  30. Anonymous says:

    LA MULTI ANI draga Miha:)) Sa traiesti si sa n floresti in acest an, sa ti dea D-zeu si sanatate si putere si rabdare, timp:))) tot ce vrei tu si sa ne mai incanti multi ani de aici inainte cu minunatiile tale delicioase. Tin sa ti spun ca ai declansat o intrega nebunie si obsesie pentru laptele condensat:))) De cand am vazut reteta de crema de ciocolata cu lapte condensat am facut repede un tort si a fost demential de bun. Cam moale cred ca am pus prea multa frisca. Nu conteaza, a iesit super. Nu se mai gaseste deocamdata lapte in Carrfour dar eu am comandat pe site ul lor, au o promotie super:)) Voi incerca si aceasta reteta cu mascarpone. Am o rugaminte la tine, cum sa prepar o crema de menta(esenta) cu lapte condensat fara ciocolata si unt? Am o prietena care adora menta dar…si laptele condensat:))
    Te pup si ti multumesc mult pentru retete, sunt cu adevarat deosebite. X0X0X0X0X
    Diana

  31. Buna Diana.

    Poti face crema de la prajitura aceasta http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/04/kinder-milch-schnitte.html si aromezi cu esenta de menta sau sirop de menta, ce ai la indemana.

    Am vazut si eu oferta de lapte condensat, am facut si eu comanda…hi hi…

    Multumesc tare mult de cuvintele frumoase, ma bucur sa aflu ca sunt sursa de inspiratie. Va urez si eu toate cele bune in noul an. Pupici!

  32. crema asta tocmai am facut-o si eu,e delicioasa,e cremoasa,e ciocolatoasa,e extraordinara,e….mortalaaaaaaaaaa,miha ma surprinzi mereu,am facut destule retete de-ale tale si toate mi-au iesit supeeeeeer,esti o DIVA dulciurilor te pup ci te imbratisez cu drag :-* >:D<

  33. Giorgia, ma bucura tare mult faptul ca ai facut crema. Si mai ales ca ti-a placut!

    Te pup si te mai astept!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Inghetata de portocale

Inghetata de portocale

Mod de preparare Inghetata de portocale: Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi […]