Dulciuri

Crema de zahar ars

Reteta Crema de zahar ars

cum se face crema de zahar ars

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 4 oua
  • * 5 g amidon
  • * 4 linguri zahar
  • * 4 linguri zahar pentru caramel
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.

crema de zahar ars

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Am facut si eu o singura data crema de zahar ars si a fost bunaa de tot..nu-mi aduc aminte daca am pus amidon sau nu…dar buna idee!! Desigur, crema mea nu a aratat asa de bine nici pe departe (ehh, daca imi aduc aminte bine s-a cam incapatanat sa iasa din vasul in care am copt-o si a iesit pana la urma..dar in „bucatele”)

    Crema asta „seamana” un pic cu creme brulee..foarte usor de facut si extrem de delicioasa. Zaharul se arde deasupra cu torta de bucatarie si este crocant, iar dedesubt este o crema fina si delicata dar foarte delicioasa.
    Miha, ai facut vreodata creme brulee? Pun pariu ca tie ti-ar placea mult cea de ciocolata!
    Am pus poze aici pe site-ul meu cu creme brulee…cea clasica (vanilie) si ciocolata…am pus si un video cand ard zaharul cu torta…partea mea favorita!

  2. ÓÓÓ ce bunatate

  3. am uitat sa atasez link-ul pt poze
    http://kittytweedy.blogspot.com/2010/04/creme-brulee.html

    Miha, sper ca intr-o zi sa ne spui si noua secretul tau de a fi intr-o forma fizica atat de buna cu toate bunataturile astea pe care le faci. Faci minunatiile astea dar nu le gusti, ci doar pui pozele aici pe blog pentru ca noi sa ne ingrasam cateva kilograme numai uitandu-ne la poze?

    Crema asta de zahar ars chair arata periculos de tot! Si imi place ideea de a coace-o in vase mai mici individuale cum ai facut tu decat sa o coci pe toata intr-un vas mai mare cum a facut Janet.

  4. n-am facut niciodata..arata grozav!

  5. angelique says:

    Felicitàrile mele pentru acest blog nemaipomenit,continuà tot asa.Am incercat aceastà retetà care e…….nu am cuvinte.Iti doresc o duminicà placutà

  6. Multumesc!

    Eiii…parca mi s-a facut pofta de-o crema de zahar ars. :)))

  7. Anonymous says:

    buna, as vrea sa incerc sa fac si eu reteta asta, doar k nu am inteles partea cu ouale , se pune albusul si galbenusul?

  8. Ouale se pun intregi, da. 😉

  9. Nu am pregatit-o de vreo 5 ani cred…tare buna mai e, mai ales rece pe caldura asta!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]