Prajituri / Retete de prajituri

Cremsnit

Cremsnit-ul cred ca este una din cele mai cunoscute si apreciate retete de prajituri. Cu toate acestea eu personal am facut-o de putine ori, si asta cu multi ani in urma. Asa se face ca atunci cand piticii mi-au cerut sa le fac o prajitura d-aia buna cu crema de vanilie, am cedat rugamintilor, singura conditie fiind sa ma lase sa aleg eu din ce voi face foile sau blatul :)))  Am ales varianta cea mai comoda si cea mai usoara, ca aveam aluat de foietaj in congelator, dar cine se incumeta poate face si aluat de foietaj in casa ;)

Cremsnit

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Cremsnit:

Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem una din foi, punem crema de vanilie in strat uniform si acoperim cu cea de-a doua foaie. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, dar a doua zi prajitura este mai buna, foile se inmoaie suficient si poate fi portionata bine si frumos ;)

Eu va doresc pofta buna si un week-end frumos! >:D<

Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Una din prajiturile noastre preferate!!

  2. Si eu ma dau in vant dupa cremsnit. E un dulce al copilariei mele, poate de aceea. Ti-a iesit tare bine crema!

  3. Si eu tot la varianta rapida as fi apelat :P Arata bine de tot, delicios stiu ca e ;) Pupici

  4. Diana says:

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , toata am salivat ….:d

  5. Asa fac si eu tot cu aluat cumparat, dar m-ar interesa si cum se face.

  6. buna priji! felicitari

  7. O prajitura cremoasa si delicioasa!

  8. Ioana says:

    Se gasesc si foi gata coapte, de la Boromir, parca. Eu numai din alea cumpar cand fac cremsnit.

  9. cristina cocolete says:

    Ceva nai multa responsabilitate atunci cand prezentati retetele.
    Ma refer la rigurozitatea privitoare la cantitati, dimensiuni, etc.
    Am facut reteta, am respectat-o si categoric nu a iesit ca in foto, cantitatea de crema fiind subdimensionata fata de dimensiunile foietajului(din comert, marca proprie MegaImage).

    • Ai dreptate, n-am masurat foile de foietaj, mi-a scapat acest aspect. :D
      Nu am idee cat sunt de mari foile de aluat de la Megaimage, probabil ca sunt mai mari decat cele folosite de mine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Eclere cu ciocolata si frisca

Eclere cu ciocolata si frisca

Mod de preparare Eclere cu ciocolata si frisca: Coji de eclere: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa […]

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba: Blat: Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom. Albusurile le mixam cu un […]

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam […]

Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu nuca si crema de vanilie: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam esenta de […]