Prajituri / Retete de prajituri

Cremsnit

Cremsnit-ul cred ca este una din cele mai cunoscute si apreciate retete de prajituri. Cu toate acestea eu personal am facut-o de putine ori, si asta cu multi ani in urma. Asa se face ca atunci cand piticii mi-au cerut sa le fac o prajitura d-aia buna cu crema de vanilie, am cedat rugamintilor, singura conditie fiind sa ma lase sa aleg eu din ce voi face foile sau blatul :)))  Am ales varianta cea mai comoda si cea mai usoara, ca aveam aluat de foietaj in congelator, dar cine se incumeta poate face si aluat de foietaj in casa 😉

Cremsnit

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Cremsnit:

Foile de aluat de foietaj le punem in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt, intepam din loc in loc cu furculita, sa nu se umfle foarte tare la copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem una din foi, punem crema de vanilie in strat uniform si acoperim cu cea de-a doua foaie. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, dar a doua zi prajitura este mai buna, foile se inmoaie suficient si poate fi portionata bine si frumos 😉

Eu va doresc pofta buna si un week-end frumos! >:D<

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Una din prajiturile noastre preferate!!

  2. Si eu ma dau in vant dupa cremsnit. E un dulce al copilariei mele, poate de aceea. Ti-a iesit tare bine crema!

  3. Si eu tot la varianta rapida as fi apelat 😛 Arata bine de tot, delicios stiu ca e 😉 Pupici

  4. Diana says:

    Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , toata am salivat ….:d

  5. Asa fac si eu tot cu aluat cumparat, dar m-ar interesa si cum se face.

  6. buna priji! felicitari

  7. O prajitura cremoasa si delicioasa!

  8. Ioana says:

    Se gasesc si foi gata coapte, de la Boromir, parca. Eu numai din alea cumpar cand fac cremsnit.

  9. cristina cocolete says:

    Ceva nai multa responsabilitate atunci cand prezentati retetele.
    Ma refer la rigurozitatea privitoare la cantitati, dimensiuni, etc.
    Am facut reteta, am respectat-o si categoric nu a iesit ca in foto, cantitatea de crema fiind subdimensionata fata de dimensiunile foietajului(din comert, marca proprie MegaImage).

    • Ai dreptate, n-am masurat foile de foietaj, mi-a scapat acest aspect. 😀
      Nu am idee cat sunt de mari foile de aluat de la Megaimage, probabil ca sunt mai mari decat cele folosite de mine.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea: Blat: Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si un praf de sare pana devine cremos si nu se mai simt granule de zahar. Adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si adauga peste compozitie. Amesteca […]

Prajitura cu prune facute budinca

Prajitura cu prune facute budinca

Mod de preparare Prajitura cu prune facute budinca: Umplutura: Peste prunele curatate de coaja si samburi pune zaharul, apoi paseaza-le cu blenderul vertical. Presara amidonul deasupra, amesteca bine sa nu se formeze cocoloase, apoi pune vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbe pana compozitia se ingroasa. Lasa putin sa […]

Prajitura turnata cu branza

Prajitura turnata cu branza

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai […]

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Cheesecake cu ciocolata (fara coacere)

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata (fara coacere): Blat: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20 cm diametru) cu […]