Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Crostoli

Reteta de Crostoli este una foarte asemanatoare cu reteta de minciunele de la noi. Sunt crocante si foarte bune la gust, iar daca mai punem la socoteala ca nu avem nevoie decat de 2 ingrediente principale, n-ar trebui sa mai stam pe ganduri si sa le facem imediat 😉

Crostoli cu zahar vanilat

Minciunele Crostoli

Ingrediente

  • * 200 ml frisca lichida (vegetala pentru varianta de post)
  • * 250 g faina
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Crostoli:

Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor.

Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola zimtata. Cu aceeasi rola trasam si in mijlocul patratelului o dunga. (sau mai multe 🙂 )

Aluat pentru minciunele

Se prajesc in uleiul bine incins, pana se auresc. Se scot pe hartie absorbanta, dupa care se pudreaza cu zahar din belsug.

Minciunele fragede Crostoli

Sursa

Foarte bune. N-am crezut ca numai din 2 ingrediente poti obtine un desert atat de bun. :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Que delicia, se ve muy crujiente. Y supongo que deben de estar riquisimos. Un saludo

  2. Ce bunatate, os so prajesc si eu

  3. si eu vreaaaau! ;)) ce bine arata!

  4. Foarte bune, am facut si eu intr-o zi.

  5. esti nemaipomenita cu reteta asta,iti vine sa le mananci din foto,e de incercat,felicitari

  6. Am citit de 2 ori reteta ca nu imi venea sa cred.O incerc si eu,cu siguranta 🙂

  7. s-a notat… prestam urgent ca prea arata bine

  8. wow!!Atat de simplu si totusi arata atat de bine si atat de gustos??? :O

  9. si rapid, si original, si gustos!
    la fix!

  10. emi says:

    Arata super si foarte eftina. Esti super tare.Felicitari…

  11. Foarte aratoase , doar ca frisca vegetala , nu e vegetala, are proteina din lapte…m-am pacalit multa vreme cu denumirea asta nevinovata.

  12. camelia says:

    deabea astept sa incerc aceasta reteta usoara sper sa le placa nepotilor multumesc

  13. sandulescu Silvia says:

    I-mi plac retetele ..sant foarte bune si practice! 🙂 🙂

  14. Ana Rus says:

    spuneti ,dar nu e nevoie nici de un praf de copt ceva?

    • Nu este nevoie de praf de copt. Seamana foarte mult cu niste uscatele/minciunele… nu-s pufoase ca gogosile 🙂

  15. Corina says:

    Le-am gatit aseara, sunt foarte gustoase. Apropo, exista frisca vegetala FARA proteina din lapte. E drept ca e mai greu de gasit.

  16. Toni says:

    Ce este frisca vegetala? Niciodata nu am auzit de asa ceva. Locuiesc in Canada, stie cineva cum pot gasi aceasta frisca vegetala ?
    Multumesc 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

As putea sa le spun croissants, asa cum le-a spus si Carmen, dar pentru ca le-am taiat mai mici si n-am obtinut forma aceea specifica croissant-ului o sa le spun simplu… cornuri pufoase. Acuma, lasand forma la o parte, gustul e fabulos si nu se compara cu nimic din ceea […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]