Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Crostoli

Reteta de Crostoli este una foarte asemanatoare cu reteta de minciunele de la noi. Sunt crocante si foarte bune la gust, iar daca mai punem la socoteala ca nu avem nevoie decat de 2 ingrediente principale, n-ar trebui sa mai stam pe ganduri si sa le facem imediat 😉

Crostoli cu zahar vanilat

Minciunele Crostoli

Ingrediente

  • * 200 ml frisca lichida (vegetala pentru varianta de post)
  • * 250 g faina
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Crostoli:

Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor.

Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola zimtata. Cu aceeasi rola trasam si in mijlocul patratelului o dunga. (sau mai multe 🙂 )

Aluat pentru minciunele

Se prajesc in uleiul bine incins, pana se auresc. Se scot pe hartie absorbanta, dupa care se pudreaza cu zahar din belsug.

Minciunele fragede Crostoli

Sursa

Foarte bune. N-am crezut ca numai din 2 ingrediente poti obtine un desert atat de bun. :))

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Que delicia, se ve muy crujiente. Y supongo que deben de estar riquisimos. Un saludo

  2. Ce bunatate, os so prajesc si eu

  3. si eu vreaaaau! ;)) ce bine arata!

  4. Foarte bune, am facut si eu intr-o zi.

  5. esti nemaipomenita cu reteta asta,iti vine sa le mananci din foto,e de incercat,felicitari

  6. Am citit de 2 ori reteta ca nu imi venea sa cred.O incerc si eu,cu siguranta 🙂

  7. s-a notat… prestam urgent ca prea arata bine

  8. wow!!Atat de simplu si totusi arata atat de bine si atat de gustos??? :O

  9. si rapid, si original, si gustos!
    la fix!

  10. emi says:

    Arata super si foarte eftina. Esti super tare.Felicitari…

  11. Foarte aratoase , doar ca frisca vegetala , nu e vegetala, are proteina din lapte…m-am pacalit multa vreme cu denumirea asta nevinovata.

  12. camelia says:

    deabea astept sa incerc aceasta reteta usoara sper sa le placa nepotilor multumesc

  13. sandulescu Silvia says:

    I-mi plac retetele ..sant foarte bune si practice! 🙂 🙂

  14. Ana Rus says:

    spuneti ,dar nu e nevoie nici de un praf de copt ceva?

    • Nu este nevoie de praf de copt. Seamana foarte mult cu niste uscatele/minciunele… nu-s pufoase ca gogosile 🙂

  15. Corina says:

    Le-am gatit aseara, sunt foarte gustoase. Apropo, exista frisca vegetala FARA proteina din lapte. E drept ca e mai greu de gasit.

  16. Toni says:

    Ce este frisca vegetala? Niciodata nu am auzit de asa ceva. Locuiesc in Canada, stie cineva cum pot gasi aceasta frisca vegetala ?
    Multumesc 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]