Dulciuri

Desert cu biscuiti si crema de branza

Cand mi s-a stricat cuptorul am incercat sa nu disper si sa vad partea plina a paharului 😀 , faptul ca voi gati mai putin si voi sta mai putin in bucatarie. Asta a fost asa… o dulce amagire :)) caci dupa cateva zile deja incepusem sa visez la cate torturi si prajituri de casa, care mai de care mai cremoase si mai apetisante.

Cu acest desert am incercat sa amagesc cumva pofta de prajituri si cum a trebuit sa mergem in vizita la prieteni dragi, a picat taman la fix, sa nu mergem cu mana goala… 😉 Si uite-asa am impuscat doi iepuri dintr-un foc! :))

Desert cu biscuiti si crema de branza

Ingrediente

  • ~200 g biscuiti simpli
  • Pentru crema:
  • 200 g crema de branza Philadelphia
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • cateva mure (congelate)
  • putina ciocolata
loading...

Mod de preparare Desert cu biscuiti si crema de branza:

Biscuitii se pun intr-o punga mai groasa si se sfarama cu ajutorul sucitorului sau a ciocanului de snitele, ce aveti si voi mai la indemana. Finetea pesmetului de biscuiti o stabiliti voi, in functie de cum va place… eu am lasat si bucati mai mari 😉

Crema:

Intr-un castron se pune crema de branza, zaharul si esenta de vanilie. Se amesteca bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Pregatim 6 pahare medii ca marime. Punem cate un strat de biscuiti, unul de crema si cateva mure. Repetam pana umplem paharele, ultimul strat fiind cel de crema.

Desert cu biscuiti si crema de branza

Presaram cateva aschii de ciocolata si dam paharele la frigider pentru vreo 2 ore.

Daca doriti puteti inmuia pesmetul de biscuiti cu un sirop de zahar ars sau lapte cu zahar… Eu am preferat sa-l asa, sa fie contrast intre crema fina si delicata si biscuitii crocanti 😉

Pofta buna! 😉

Desert cu biscuiti si crema de branza

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Si fara cuptor poti pregati niste deserturi delicioase. Bravo!

  2. Pare usor si rapid de facut si cu siguranta este un deliciu!

  3. fac des vara, si cu biscuiti si cu bezele!

  4. MMM un deliciu!!

  5. nuti says:

    super! abia astept sa-l fac

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]