Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Desert cu crema de iaurt si piscoturi

Ca sa ramanem in sfera retetelor culinare de vara, astazi va propun un desert rapid, desert cu crema de iaurt si piscoturi. Fara foc, fara oua si delicios peste asteptari 😉

Desert cu crema de iaurt

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • In plus:
  • piscoturi taiate bucati
  • fulgi de ciocolata alba si amaruie
loading...

Mod de preparare Desert cu crema de iaurt si piscoturi:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa.

Separat in alt vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana obtinem o crema fina.

Intr-un pahar punem bucati de piscoturi si un strat de crema de iaurt. Presaram fulgi de ciocolata si repetam operatiunea pana umplem paharul.

Punem paharele la frigider pana in momentul servirii.

  • Paharele se pot pune si la congelator pentru vreo 40-50 de minute si vom obtine un semifreddo absolut delicios.

Desert rapid cu piscoturi

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Foarte finuta prezentarea, la fel si desertul bineinteles! Like :**

  2. Asa e Miha, e super potrivit pentru ceea ce se intampla acum afara 😀 Prezentarea e foarte eleganta! Imi place mult!

  3. Ce bine sta lingurita aia acolo :x:x:x

  4. Ce pofta mi-ai facut…..

  5. Am venit sa ma relaxez la tine si sa imi dai desert!

  6. Superb! E o reteta simpla si totusi spectaculoasa. Felicitari. Te imbratisez cu drag.

  7. estetic foc.. ca de obicei super poze!

  8. Light,usor de facut si mmmm bun tare!!!

  9. Angela says:

    Piscoturile nu trebuie insiropate?

  10. Angela, piscoturile nu le-am insiropat. Le-am taiat bucati si s-au inmuiat foarte putin de la crema.

    Eu asa le-am vrut, sa fie crocante, in contrast cu crema fina. Dar daca tu vrei sa le insiropezi… nu e absolut nici o problema.

  11. Multumesc Loredana! :*

  12. Multumesc The Wandering Oltean! 🙂 Dragut ca intotdeauna!

  13. Multumesc Rita! Te imbratisez si eu cu drag!

  14. Rocsy, nu mai bine vin eu la tine? Poate-i mai racoare… :))))

  15. Ghiocel, stiu cum e cu poftele, ca si pe mine ma apuca… :))) Cu drag te-as servi daca as putea! :*

  16. Daaa…Gabi…abia astepta biata de ea sa se infinga in pahar! :)))))

  17. Multumesc Poliana! Ma stradui si eu… :)))))

  18. Multumesc Angela! :*

  19. Mmmmmmm…..aceea era portia meaaa???//…mmmmmmultumeesc…..
    O zi minunataaa!!!

  20. Simplu si de efect!:)

    Am si eu lingurite din alea,strambe!:D

  21. Ador desertul la pahar!

  22. Multumesc! >:D<

  23. flory says:

    Arata super!!! Esti nemaipomenita ! T
    rebuie sa incerc si acest desert , dar nu stiu ce este acel intaritor pentru frisca .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]