Aperitive / Retete culinare

Drob de pui in bacon

Drob de pui invelit in bacon

Reteta Drob de pui in bacon

Drob de pui invelit in bacon

Felie drob de pui in bacon

Ingrediente

  • * 1 piept de pui
  • * 4 catei usturoi
  • * 1 morcov
  • * 1 ou
  • * sare si piper
  • * patrunjel verde
  • * 100 g bacon feliat
loading...

Mod de preparare Drob de pui in bacon:

Pieptul de pui se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Sarea se pune mai putina decat de obicei, pentru ca baconul e destul de sarat.

Din feliile de bacon se face o impletitura patrata. Se pune compozitia de carne pe mijloc, modeland-o si dandu-i o forma usor alungita. Se inveleste cu „paturica” de bacon, apoi se transfera intr-un vas termorezistent sau intr-o forma de chec/cozonac.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste cald, cu garnitura preferata.

RETETA IN IMAGINI

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. arata bestial, nu mai zic gustul…cred ca e nebunie

  2. interesanta ideea ta….imi place….pupici si o zi buna

  3. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    Saygılar.

  4. Miha draga,

    te urmaresc de mult in tacere si reusesti sa ma uimesti de fiecare data cu cite ceva nou. Dar de data asta am zis ca rup tacerea pentru ca ideea ta este chiar deosebita, nici nu vreau sa ma gandesc la gust. Felicitari!

    Ioana

  5. Ce bine arata, trebuie incercat si de mine, cred o alternativa tare gustoasa a droblui obisnuit!

  6. Multumesc Gabriel.
    Intr-adevar a fost foarte bun. Pe langa un plus de gust, baconul a facut ca pieptul de pui sa nu fie uscat, ca atunci cand e gatit fara grasime.

  7. Alialexa, e ideea Nataliei, eu doar am pus-o in practica. 😉
    Pupici!

  8. Fuat Gencal, multumesc! 🙂

  9. Ioana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur ca iti place ceea ce gatesc. Sper sa te mai surprind placut si alta data.
    Imbratisari cu drag!

  10. Livia, merita incercat. Pe langa faptul ca arata foarte bine, este si foarte gustos.

  11. Minunat arata eu cand vad cum le impletesti mor de pofta, de Rev fac clar ceva impletitura in bacon de-a ta 🙂 abia astept sa o mananc postul asta mi-a aratat clar ca nu-s facuta sa fiu vegetariana :)))))))))) daca mai aveam dubii

  12. Vai,ce bine arata,Miha! dar tu cand te odihnesti,femeie,daca faci atatea bunatati! o sa fac si eu reteta asta si multe altele,ca prea apetisant arata! te pup!!!

  13. Doina says:

    Excelente toate retetele, am notat prajitura Tosca pe care o fac de Anul Nou pt baiatul meu, dar as vrea sa stiu daca la acest drob „impaturit” in bacon ai fiert pieptul de pui si morcovul in prealabil sau le-ai tocat crude? Multumesc si tb sa stii ca retetele sunt explicate frumos. Sarbatori delicioase!

  14. Doina, atat carnea cat si morcovul sunt tocate crude. Se face o compozitie ca pentru chiftelute.

    Multumesc frumos de aprecieri, ma bucur tare mult ca-ti place ce ai gasit aici pe blog. Te mai astept si iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi tie.

  15. Pupici Claudia si scuze ca am omis sa o fac mai devreme. :*

  16. Anonymous says:

    Miha, am incercat toate retetele tale, in special cel de cozonac, chec, drob si mi-au iesit foarte foarte bune. Totul este explicat atat de clar ajutata fiind si de imagini …ce sa-mi doresc mai mult. Multumesc din inima pentru aceste retete, eu sunt plecata din Romania de ceva timp si datorita retetelor tale am adus aici in acest „colt de lume” acest minunat „acel ceva” din bucataria noastra romaneasca, din traditia noastra si gatind imi aduc lumea mea, mai aproape …Multumesc Miha, inca o data pentru TOT …

  17. Nici nu stii cat de mult ma bucura aprecierile tale si mai ales faptul ca pot fi de ajutor, sa aduc „ceva” din bucataria noastra acolo departe.

    Multumesc frumos si iti doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi tie.

  18. ce bine arata!!!Iti doresc un Paste fericit!!!

  19. Anonymous says:

    Am o intrebare te rog daca poti sa mi raspunzi!Carnea o toc de mana sau la masina?Multumesc !

  20. Carnea se toaca la masina sau la robot, nu manual.

  21. Anonymous says:

    am in meniu de Paste acest drob de pui,arata nemaipomenit si cred ca e foarte bun pentru copii.crema si nucile caramelizate pt tiramisu cu nuci caramelizate sunt la racit,acum ma apuc de drob …si sa nu uit de vol-au-vent-urile cu crema de branza.am emotii …sper sa-mi iasa totul bine!multumim pentru retetele extraordinare!!!

  22. Pingback: Primul Paște în satul meu | Fărâme de suflet din viaţa lui Kiki

  23. Pingback: Chec aperitiv cu piept de pui în crustă de bacon - Rețete Merișor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]