Prajituri / Retete de prajituri

Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt

Dragii mei, iata ca azi ma prezint in fata voastra cu prajitura cu care am participat la Finala Blog Chef. Am „reconstruit” reteta acasa, odata pentru voi cei care mi-ati cerut aceasta reteta si odata pentru prietenii nerabdatori, dornici de degustare. In fata lor am trecut proba :))))  sper sa va placa si voua si sa o bagati acolo in lista cu retete de prajituri ce le aveti de facut in curand. 🙂

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 250 g biscuiti obisnuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • Crema de iaurt:
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 140 g iaurt Danone
  • 250 g mascarpone
  • ~50 g ciocolata amaruie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zmeura
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • zmeura
loading...

Mod de preparare Duet de ciocolata si zmeura cu crema de iaurt:

Blat:

Untul il punem intr-o craticioara si-l topim la foc mic. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata bucati mari cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul racit si omogenizam.

In functie de tipul de biscuiti si de preferinta voastra puteti adauga 1-2 linguri de zahar in pesmetul de biscuiti.

Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) sau in forme individuale. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata cat sa fie bine acoperita gelatina.

Ciocolata tocata sau rupta bucatele se topeste la foc mic sau la bain marie cu 200 ml smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racorit putin se pune gelatina si se amesteca bine. Dam la frigider sa se raceasca foarte bine.

Mixam putin crema racita, pana incepe sa capete consistenta, apoi incorporam iaurtul, zaharul vanilat si crema mascarpone. Dam din nou la frigider pana se intareste putin.

Impartim crema in 2 parti egale. In una din ele vom pune ciocolata tocata marunt, iar in cealalta zmeura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.

Peste blatul de biscuiti punem crema cu zmeura, apoi cea cu ciocolata. Sau invers. 😀  Nivelam si dam la frigider pana crema se intareste bine.

Scoatem din forma si turnam sau spritam deasupra glazura de ciocolata. Acoperim toata suprafata prajiturii cu zmeura.

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

 

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

30 Comentarii

  1. aurelia says:

    wonderful, lovely, esquisito,delicioso, maravilloso, minunata…
    duetul cu ch iti da aaaripi| 🙂

  2. Ce frumos arata !!! La mine nu veti vedea niciodata asa ceva , sunt praf la capitolul torturi si prajituri !! :(((
    Felicitari , Miha !!

    • Multumesc Adina! >:D< Chiar daca nu faci torturi sau prajituri compensezi din plin la celelalte capitole 😉

  3. O combinatie grozava intr-o prezentare pe masura.

  4. Cioco si fructe? De doua ori buuun!

  5. Doamne, Miha… sunt fara cuvinte….

  6. Diana says:

    Cat e de mistooo ; cum sa nu fii castigator cu-asa ceva .
    Sper s-o incerc si eu , ca-mi place rau .

  7. Felicitari Miha! >:D< E splendid desertul, de fotografie nu mai zic!Sa folosesti premiul cu sanatate, sau poate ca deja l-ai folosit 🙂

  8. Felicitari, Miha! Desertul e superb si cu siguranta delicios!

  9. rafaelaskitchen says:

    Delicios!

  10. Arata spectaculos de bine. As da orice sa am ocazia sa-l si gust…

  11. Teo says:

    Arata atat de bine!!si crema e o nebunie!

  12. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?

    you made blogging look easy. The overall look of your site is
    excellent, as well as the content!

  13. arata intr-un mare fel! Weekend placut draga mea!

  14. O minunatie, desi nu cred ca o voi prepara pt ca pana ajung acolo vii cu altceva si mai apetisant:))

  15. Liana says:

    Arata minunat!! este pe lista 🙂 ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o? multumesc

  16. Liana says:

    Am vazut acum in descriere 🙂 voi dubla cantitatile, avand o tava mai mare

  17. NIcoleta says:

    Miha,daca la crema de iaurt vreau sa dublez cantitatea , cata gelatina pun ?

  18. Nicoleta says:

    Multumesc,Miha ! O voi face in seara asta…..

  19. Ysa says:

    Buna ziua!
    Arata senzational ….te rog sa-mi spui cata zmeura se pune in crema si cata ciocolata?

    • Ciocolata am pus ~50 g si zmeura cred ca tot pe acolo. Cantitatile nu sunt fixe, pui cat vrei si cat iti place 😉
      Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]