Eclere cu crema de vanilie si frisca

Pentru meniul de maine va propun o reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca dulce si pufoasa. Va garantez ca se vor topi repede din farfurie. :))

Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru cojile de eclere
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Eclere cu crema de vanilie si frisca:

Coji de eclere:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc mediu. Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Eclere de casa cu crema de vanilie

Crema de vanilie:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit pana crema se intareste.   

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.

Cojile de eclere se taie in 2. Se umplu cu crema de vanilie, se orneaza cu frisca. La sfarsit se pudreaza cu zahar.

Eclere cu crema

Eclere cu crema

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. In primul rand, felicitari pentru retetele ce le creati. Imi permit niste sugestii: La reteta sa fie trecut marimea tavii de copt si temperatura cuptorului. Este esential. Si nu in ultimul rand sa fie posibilitatea unui print al retetelor, avand in vedere ca exista f.multe foto la fiecere reteta. Este dificil? In rest. la cat mai multe retete savuroase. Christos a inviat si Pasti fericit.

  2. Multumesc tare mult de sugestii si aprecieri. Va imbratisez cu drag pe toti.

    Cand o sa ma eliberez nitel cu treburile si o sa am nitel timp liber o sa vad ce pot face si cu posibilitatea de print a retetelor.

  3. Cate ecleruri iasa din cantitatile de mai sus? Vreau sa fac si eu pt Pasti, si sa am idee. Multumesc!

  4. Depinde foarte mult si de marimea pe care le-o dai. Le poti face mai mici..mai mari… Eu le-am facut potrivite ca marime. Bine, au fost unele mai mari, altele mai mici…nu le-am facut pe masuratelea. :)) Au fost cred ca undeva la 35 de bucati.

  5. Miha………..ai avut mare dreptate se topesc foarte repede din farfurie,am facut portie dubla si crede-ma nu au fost de ajuns(7 persoane). Te pupam dulce si iti multumim multttttttttttttttt!!!!!

  6. Am uitat sa-ti spunem sarut mana si pentru rulada cu biscuiti super buna si foarte usor de facut si la reteta asta tot pe dublu am mers…..pupici!!!

  7. Arata mai bine ca la cofetarie… cred ca sunt super bune. Pe zi ce trece descopar bloguri super. Si al tau imi place foarte mult. Nu cred ca voi mai posta nimic dupa cate bunatati am vazut aici.
    Felicitari!

  8. Multumesc frumos Carol de aprecieri.

    Ceea ce ai gasit aici si pe alte bloguri nu trebuie sa te descurajeze…ba dimpotriva, as zice. 🙂

  9. Esti draguta Mihaela.
    Si ma bucur ca esti din Iasi… locul studentiei mele. Abia astept sa ajung si eu acolo.
    Felciitari pentru premiul din februarie… abia aseara am citit despre el.
    Sincer multumesc de incurajari… esti prea draguta. Am ceva planuri pe care sa le pun in aplicare dupa ce revin in tara. Sa vedem ce va iesi.
    O vara frumoasa si multe bucurii.

    Carolina

  10. Am încercat și eu rețeta aceasta săptămâna trecută, și soțul mă întreabă mereu când mai fac. Sunt super gustoase, aspectuoase.

  11. Am de gand sa fac si eu, dar trebuie sa stiu neaparat dimeniunea tavii si temperatura, ce inseamna foc mare si mediu.Multumesc!

    1. Maria, dimensiunea tavii nu conteaza, poti sa coci in tava mare sau intr-o tava mai mica, in mai multe ture. 🙂 Eu am folosit tava mare de la aragaz.

      Foc mediu inseamna 180 grade, foc mare 200 grade.

  12. Am facut si eu au iesit Bine umflate dar cand am dat tempo la cuptor mai mica sau lasat , de ce

    1. s-au lasat dupa ce le-ai scos din cuptor? Poate ca temperatura a fost prea mica sau mai trebuiau lasate putin la copt

  13. buna ziua, fac acum cojile pentru eclere, am scos acum o tava din cuptor dar inautru masa e un pic cruda,le-am lasat si 10 min in plus fara sa deschid deloc cuptorul
    Saptamana trecuta am incercat o alta reteta de coji de pe alt site si la fel mi sa intamplat
    Oare asa trebuie sa ramana sau trebuie sa fie uscate, uscate????

    1. Eu cred ca vinovat pentru asta este cuptorul, reusita depinde foarte mult si de cat de uniform coace acesta.
      Tine-le la foc mare pana se umfla si incep sa se rumeneasca, apoi redu focul si tine-le pana sunt uscate in interior. Daca tot asa se intampla mai poti opta pentru varianta asta: intepi cojile de eclere cu varful unui cutit sau chiar le tai pe o laterala 😉

      1. Nu stiu ce sa mai zic, de 3 ori le-am repetat astazi, si tot cam asa ies.Ultima data le-am lasat vreo 45 min , dupa 30 min le-am intepat cu cutitul.
        cresc si inauntru ramane asa ca o retea de firicele de aluat, care ii umed, un ii uscat ca pe exterior.
        Asa trebuie sa fie?????

        1. In mod normal ar trebui sa fie uscate. Stiu cum arata, ca pateam si eu la fel la aragazul vechi, de asta am zis ca cel mai probabil e din cauza cuptorului.

          1. Cuptorul e electric.
            Multumesc pt ajutor, o sa mai incerc pana imi ies mai bine . O seara buna va doresc!!!!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *