Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Prajituri / Retete de prajituri

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Pentru meniul de maine va propun aceste eclere cu crema de vanilie si frisca dulce si pufoasa. Va garantez ca se vor topi repede din farfurie. :))


Pentru cojile de eclere:

250 g faina
100 g unt
100 g ulei
500 ml apa
1 lingurita de sare
1 lingura zahar
6 oua


Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc mediu. Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Pentru crema:

3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 lingura zahar vanilat
2 linguri amidon
500 ml lapte
200 g unt

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit pana crema se intareste.   

Pentru ornat:

200 ml smantana lichida pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
1 intaritor de frisca

Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.

Cojile de eclere se taie in 2. Se umplu cu crema de vanilie, se orneaza cu frisca. La sfarsit se pudreaza cu zahar.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

28 Comentarii

  1. Anonymous says:

    am sa incerc rteta asta,ca arata foarte bineeeeeee

  2. Arata ca de obice: de revista!!… Felicitari!!

  3. Anonymous says:

    arata super bine eu nu reusesc sa fac nu imi ese bine

  4. Minunate poze, Miha!!! De eclere nu mai zic nimic, ca-mi plac maxim!! Pup

  5. Prajiturele ce-mi plac mie cel mai mult..clar vin la o portioara!!pup!!

  6. Mmmmmm, super delicioase!!

  7. Preferatele mele!Mmm, ce bine arata!Pup!

  8. Ador eclerele! arata minunat ! pup

  9. Sunt minunate! Daca n-ar fi asa o ora trzie, m-as apuca chiar acum sa le fac! :)

  10. Anonymous says:

    In primul rand, felicitari pentru retetele ce le creati. Imi permit niste sugestii: La reteta sa fie trecut marimea tavii de copt si temperatura cuptorului. Este esential. Si nu in ultimul rand sa fie posibilitatea unui print al retetelor, avand in vedere ca exista f.multe foto la fiecere reteta. Este dificil? In rest. la cat mai multe retete savuroase. Christos a inviat si Pasti fericit.

  11. Foarte bine arata eclerele! Sunt prajiturile mele preferate… mai ales cele cu vanilie! yummy!

  12. Multumesc tare mult de sugestii si aprecieri. Va imbratisez cu drag pe toti.

    Cand o sa ma eliberez nitel cu treburile si o sa am nitel timp liber o sa vad ce pot face si cu posibilitatea de print a retetelor.

  13. Cat de bine pot sa arate!!!! Baietii mei le adora, le voi face si eu dupa sarbatori.

  14. Laura says:

    Cate ecleruri iasa din cantitatile de mai sus? Vreau sa fac si eu pt Pasti, si sa am idee. Multumesc!

  15. Depinde foarte mult si de marimea pe care le-o dai. Le poti face mai mici..mai mari… Eu le-am facut potrivite ca marime. Bine, au fost unele mai mari, altele mai mici…nu le-am facut pe masuratelea. :)) Au fost cred ca undeva la 35 de bucati.

  16. felicia mangalia says:

    Miha………..ai avut mare dreptate se topesc foarte repede din farfurie,am facut portie dubla si crede-ma nu au fost de ajuns(7 persoane). Te pupam dulce si iti multumim multttttttttttttttt!!!!!

  17. felicia mangalia says:

    Am uitat sa-ti spunem sarut mana si pentru rulada cu biscuiti super buna si foarte usor de facut si la reteta asta tot pe dublu am mers…..pupici!!!

  18. Arata mai bine ca la cofetarie… cred ca sunt super bune. Pe zi ce trece descopar bloguri super. Si al tau imi place foarte mult. Nu cred ca voi mai posta nimic dupa cate bunatati am vazut aici.
    Felicitari!

  19. Multumesc frumos Carol de aprecieri.

    Ceea ce ai gasit aici si pe alte bloguri nu trebuie sa te descurajeze…ba dimpotriva, as zice. :)

  20. Esti draguta Mihaela.
    Si ma bucur ca esti din Iasi… locul studentiei mele. Abia astept sa ajung si eu acolo.
    Felciitari pentru premiul din februarie… abia aseara am citit despre el.
    Sincer multumesc de incurajari… esti prea draguta. Am ceva planuri pe care sa le pun in aplicare dupa ce revin in tara. Sa vedem ce va iesi.
    O vara frumoasa si multe bucurii.

    Carolina

  21. Eu iti tin pumnii sa iasa asa cum iti doresti!

    Multe bucurii si tie! :*

  22. Am încercat și eu rețeta aceasta săptămâna trecută, și soțul mă întreabă mereu când mai fac. Sunt super gustoase, aspectuoase.

  23. Pingback: Ce mai gătim în weekend? | DeWeekend.Ro

  24. Maria Deaconescu says:

    Am de gand sa fac si eu, dar trebuie sa stiu neaparat dimeniunea tavii si temperatura, ce inseamna foc mare si mediu.Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Prajitura cu crema de branza si caramel

Prajitura cu crema de branza si caramel

Mod de preparare Prajitura cu crema de branza si caramel: Blat: Cele 2 tipuri de biscuiti se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o rasturnam intr-o tava detasabila (20 cm diametru).  Tasam […]

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. La sfarsit incorporam usor faina […]

Prajitura cu crema de portocale

Prajitura cu crema de portocale

Mod de preparare Prajitura cu crema de portocale: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezele. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza, in care am adaugat si coaja confiata […]