Mancaruri cu legume / Retete culinare

Evantai de vinete

Cand am vazut reteta de Evantai de vinete la Alice papilele mele gustative au luat-o razna. Si cum ai mei nu mananca, m-am decis pana la urma sa fac numai pentru mine. In cele din urma a gustat si sotul, dar a zis ca tot zacusca de vinete e mai buna :)))  Dar sa nu-l credeti decat in cazul in care sunteti si voi la fel de conservatori in ceea ce priveste mancarea :)))

Evantai de vinete cu sos de iaurt

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • bacon  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
  • cascaval feliat
  • Pentru sos:
  • 2 catei usturoi
  • 100 g iaurt gras
  • marar verde tocat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Evantai de vinete:

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinda de pe cotor

Ceapa si rosia se feliaza.

Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent.

Evantai de vinete

Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.

Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.

Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.

Vinete la cuptor

Si scriu…si scriu… si deodata mi s-a facut un gol in stomac… Mi-e foame… Ne revedem curand! :)))

Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

30 Comentarii

  1. daaaaaaaa !!!!!!!!! …. si eu am vazut reteta la Alice , iar acum la tine , trebuie sa fac si eu de pofta , arata prea bine !!!! … oricum cred ca o voi papa singurica , sau poate invit o prietena la mine 😉 …O zi frumoasa sa ai !!

  2. Foarte bine arata! Pofta mare!

  3. buna mancarea! si eu probat de cateva ori reteta si mi-a iesit de fiecare data!

  4. Arata super bine !Sigur imi place doar sunt fan vinete!pupici!

  5. aoleu!!!!!
    al meu, initial a zis ca tot mai buna e salata de vinete, sau zacusca…ca doar asa inchite el o vanata..numai coapta bine si zderelita bine :))) barbatii astia, dom’le :))
    Miha, daca ti-a placut, macar putin….ma bucura tare!
    Pup cu drag si o zi faina!

  6. Idee foarte bun

  7. minunata reteta.si eu ma gandesc la vinetele astea de cand le-a postat Alice.pupic

  8. arata super bine

  9. O bunatate!!! Ador vinetele! Pup!

  10. Sa mor daca n-am crezut ca-i cu ciocolata si frisca .
    Nu ma bate,dar am vazut la Jamie O un dulce cu vinete care parea tare bun .
    E bine si sarat si cu smantana,mai ales ca iar am 2 kg in plus , peste alea 5 care erau deja .:)

  11. Arata tare bine, imi place! Pupicei!

  12. E intr-adevar o reteta grozava cu produs final foarte fotogenic!arata tare bine!

  13. Yum, vinete, ce bine arata! si daca e si cu bacon, cu siguranta il conving si pe sotu sa manance :))

  14. Super reteta si prezentarea foarte shic. Pentru o cina, mi se pare un meniu tare „senzual”:))
    O zi buna!!!

  15. Cat, asa e si la mine. Daca e ceva ce nu le place mananc singura sau invit vreo prietena pe la mine. :))

    Pupici!

  16. Minoki, multumesc…poftim pe la mine, te rog! :)))

  17. Loredana, asa este… foarte foarte buna! :*

  18. Flory, multumesc draga mea! :*

  19. Alice, mi-a placut foarte mult! Saru-mana de reteta delicioasa!

  20. Multumesc Bianka! :*

  21. Multumesc Naty! :*

  22. Pup Licuta! Si mie imi plac mult de tot.

  23. Lia, oricum esti o draguta, chiar cu kilele alea in plus. Muah… :* :* :*

    Eu am zarit pe undeva, dar nu mai stiu pe unde, tre sa caut, niste vinete cu ciocolata. :)))) Tare sunt curioasa ce gust or avea. :))

  24. Multumesc Adela! :*

  25. Multumesc frumos Teo! Atat de frumos cat pot multumi prin intermediul butoanelor. :)))

  26. Miha, spor la convins consoarta sa pape vinete delicioase! Pup! :*

  27. Vasi, multumesc mult de aprecieri! :*

  28. bag de seama ca barbatii nostri sunt conservatori ! si al meu ! de aia ne-om fi facut noi bloguri culinare.i-am scris si lui alice.eu am transformat reteta aste intr-o mancare si asa o mananca de numa !adica:tai vinetele cubulete si le trag in putin ulei,apoi pun straturi de vinete,ceapa sticlosita,rosii si branza,le inec in bulion amestecat cu busuioc si usturoi si le dau la cuptor pana scade sosul si se leaga,aproximativ o ora si mai bine,n-am cronometrat.iese o mancare extrem de buna si aromata,e drept ca nu asa aratoasa ca evantaiul.

  29. Aratã super!!! multã baftã:)

  30. Pingback: Concurs – “Cutitele ceramice ne usureaza munca”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]