Mancaruri cu legume / Mancaruri de post / Retete culinare

Fasole batuta

loading...

* 400 g fasole alba
* 2 cepe mari
* 1 morcov
* 100 ml ulei
* usturoi dupa gust
* 1/2 lingurita boia de ardei
* sare

Fasolea inmuiata cateva ore in apa rece, se pune la fiert. Se schimba apa la primul clocot, se umple cratita din nou cu alta apa fiarta. Se repeta operatiunea de cateva ori, iar in ultima apa se pune la fiert si 1 morcov si 1 ceapa, taiate in 4.

Cand fasolea este fiarta se scurge bine de zeama si se paseaza in blender. Se adauga uleiul, usturoiul pisat ( cu cat mai mult cu atat mai bine :)) ) , se potriveste gustul de sare si se mixeaza pana devine ca o crema pufoasa.

Ceapa taiata solzisori se caleste putin in cateva linguri de ulei de masline. Cand este gata punem boiaua de ardei si omogenizam. Dupa ce s-a racit se rastoarna peste fasole.

Se serveste rece impreuna cu focaccia alla genovese.

Ideea cu boiaua de ardei am preluat-o de la Laura Sava. 😉

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Belle réalisation. bravo!

  2. Da arata fasolea aia… de zici ca e nu stiu ce mare specialitate! Bravo, foarte frumos ! Si cred ca e si gustos!

  3. Miha, la ce ora sa ajung la masa?? Tare delicios arata, bravo…ai o imaginatie de ne lasi cu gura cascata…Te pup!!!

  4. geniala ideea prezentarii…
    Sanda

  5. da, super ideea de prezentare…si super fasolea …:d

  6. Super prezentarea!
    Apoi, Mihaelo, dupa ce tot postul m-ai chinuit cu tot felul de delicii, acu, ca vine Pastele, ne dai fasole, aaa? :d

  7. f frumos. si poza la fel, se vede ca e muncita. felicitari.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]