Aperitive / Retete culinare

Floricele cu carne

loading...

* Pentru aluat:

* 150 ml lapte
* 1 lingurita drojdie
* 1 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 2 cani faina

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* patrunjel
* 1 ou
* 1 lingura ulei de masline
* sare si piper
* boia de ardei si nucsoara

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par.

La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc,

iar pe celelalte punem umplutura.

Acoperim cu turtitele gaurite 🙂 si presam marginile cu furculita.

Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea.

Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Dupa o idee preluata de la Laura Sava. 🙂

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. arata de zile mari… ca tot ce faci tu de obicei 😀

  2. Foarte aspectuoase!

  3. eram sigura ca e carne de pui :)) dar precis sun ttare buneee,am vazut si la LAURICA reteta si mi-a placut, arata tare bine, te pup Miha draga.

  4. Cuscra, se vede ca tot gaina-i la putere… hi, hi… arata foarte bine floricele tale…

  5. reteta si ideea sunt chiar pe placul meu,trebuie sa o incerc neaparat.Felicitari!sunt sigura ca a fost si delicioasa

  6. Receita maravilhosa. Ficou magnífico.

  7. BUNA MIHA
    CE MAI FACI TE ASTEAPTA UN PREMIU LA MINE PE BLOG
    ARAT MINUNATE FLORICELELE CU CARNE SI CRED CA SUNT YAMY

  8. Multumesc tare mult fetelor de aprecieri. Meritul e si al Laurei. Hi hi…:))

  9. Anca, sunt bine. Cred! :)) Multumesc.

    Multumesc de premiu, voi trece neaparat sa-l ridic.

    Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]