Aluat dospit / Pizza / Retete culinare

Focaccia cu rosii si rozmarin

N-as putea spune ca sunt fan Gordon Ramsay, dar de ceva vreme am descoperit cateva retete culinare d-ale domniei sale care e musai sa le incerc. Una dintre acestea a fost aceasta reteta de focaccia cu rosii si rozmarin. O pufosenie irezistibila, ce miroase innebunitor. Abia asteptam sa infing cutitul in coaja rumena si crocanta!

focaccia cu rosii si rozmarin

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 cani de faina
  • 2-3 linguri faina pentru framantat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri gris
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ~1 cana apa calduta
  • In plus:
  • rosii cherry sau rosii uscate
  • rozmarin verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • fulgi de ardei iute
loading...

Mod de preparare Focaccia cu rosii si rozmarin:

Aluat:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea, grisul si drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si turnam apa calduta amestecata cu ulei. Amestecam usor cu mana si mai adaugam apa calduta daca mai este necesar, atat cat sa obtinem un aluat moale si lipicios.

In momentul in care luam aluatul in mana si-l lasam sa cada acesta se va intinde si se va rupe, cam aceasta este consistenta. ­čśë

Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam aluatul prin impaturire. Nu framantam foarte mult, atat doar cat sa obtinem un aluat omogen. Punem aluatul din nou in castron, acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Ungem bine cu ulei o tava de 20/30 cm, presaram putina sare si rasturnam aluatul fara a-l mai framanta. Intindem bine aluatul pe toata suprafata tavii si-l lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam uleiul deasupra aluatului, apoi il intindem bine cu varful degetelor, in acelasi timp presand aluatul, facandu-i mici adancituri. Punem rosiile din loc in loc, frunzele de rozmarin, sare si fulgi de ardei iute.

blat de focaccia Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste usor si coaja devine crocanta.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Pofta buna! ­čśë

felii de focaccia

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Se ve perfecta.

    Saludos

  2. Arata bine ! Maine o fac si eu .

  3. Tare bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.┬á Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]