Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu crema de ciocolata (Finetti sau Nutella)

Pentru azi avem o reteta de fursecuri cu crema de ciocolata. Se fac super usor si sunt absolut delicioase. Fragede si aromate, cu interiorul ala cremos de ciocolata o sa-ti doresti sa le mananci pe toate! ­čÖé

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 100 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 425 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • crema de ciocolata pentru umplut

Mod de preparare Fursecuri cu crema de ciocolata:

Cu ajutorul a doua lingurite formati gramajoare de crema de ciocolata, pe o bucata de hartie de copt pusa pe un platou. Dati platoul la congelator pana pregatiti aluatul pentru fursecuri.

Mixati untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zaharul pudra pana devine cremos. Spargeti ouale intr-un bol, apoi le adaugati pe rand, mixand bine dupa fiecare. Puneti un praf de sare si aromati dupa gust cu esenta de vanilie. Cerneti deasupra faina amestecata cu praful de copt si framantati un aluat neted si nelipicios.

Impartiti aluatul in 20 de bucatele, de cca 40 grame fiecare. Din fiecare bucata de aluat se intinde cate un disc subtire. Puneti in mijloc cate o bila de ciocolata si inchideti bine aluatul, ca o bocceluta.

Puneti fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, cu inchizatura in jos. Dati tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 20 de minute, pana fursecurile se rumenesc usor.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pofta buna! ­čśë

RETETA IN IMAGINI

Sursa de inspiratie

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Cookies (Fursecuri cu ciocolata)

Mod de preparare Cookies (Fursecuri cu ciocolata): Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Adaugam apoi un praf de sare si ouale, fara sa opriti mixerul, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am incorporat bine ouale […]