Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu scortisoara

Aceste fursecuri cu scortisoara le-am facut pentru copii, pentru pachetelul de la scoala. Dar mirosul care a umplut casa m-a dus cu gandul la Craciun :)) si cu siguranta nu vor lipsi din lista cu retete de prajituri pentru Sarbatori.

Fursecuri cu scortisoara

 

Fursecuri cu scortisoara

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 150 g zahar (pudra)
  • 2 oua
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri zahar
loading...

Mod de preparare Fursecuri cu scortisoara:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam apoi pe rand ouale, unul cate unul si mixand bine dupa fiecare, si un praf de sare.

  • Incercati ca atunci cand adaugati ouale sa le puneti fara a opri mixarea, evitand astfel taierea cremei.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o spatula.

  • In functie de tipul de faina folosit o sa trebuiasca undeva in jurul a 400 g, daca mai e necesar mai adaugati atat cat sa obtineti o compozitie moale dar care poate fi modelata, fara sa se lipeasca de maini.

Punem scortisoara macinata intr-o farfurie si o amestecam cu zaharul. Rupem bucati din aluat si le modelam sub forma de bile. Fiecare bila o tavalim apoi prin scortisoara, ori direct in farfurie, ori puneti cate putina in palma si acoperiti bila de aluat pe toate partile, in functie de cat de multa scortisoara vreti sa fie pe fiecare fursec in parte.

Le asezam in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt

Fursecuri cu scortisoara

si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute, pana fursecurile sunt frumos crescute si rumenite „la talpa”.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Fursecuri cu scortisoara

loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Mihule, imi plac mult de tot asa tavalite prin scortisoara! eu le-as tavali si prin nuca!
    mi-ai dat o idee tare buna! te pup!

  2. claudia says:

    cred ca sunt foarte bune …mai ales pt pitici 🙂

  3. Diana says:

    Miha , se vede c-a venit iarna la Iasi (la noi , nu), iti place ca aroma scortisoarei sa-ti inunde casa si sufletul si sa te pregateasca de sarbatorea ce va sa vina :d
    De retnut reteta , ca-s frumoase rau …

  4. Seamana foarte mult cu fursecurile snickerdoodles 🙂 care ne plac la nebunie. Acelea au si niste nuca incorporate.
    Scortisoara face din fursecurile astea un rasfat demn de Mos Craciun !

  5. sunt foarte pufoase si sigur foarte bune 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]