Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri cu unt

Asa-i ca si voi ati inceput sa va pregatiti lista cu retete de prajituri pentru Craciun? Nu ma mira, pentru ca si eu fac acelasi lucru de cateva zile. Notez cate o reteta, apoi o tai de pe lista… o pun inapoi, mai testez cate ceva :))) Reteta de fursecuri pe care v-am adus-o azi este una extrem de simpla, dar rezultatul este spectaculos. Si spun asta bazandu-ma pe faptul ca deja am pregatit aceste fursecuri de doua ori si de fiecare data am primit intrebarea… „cum? deja s-au terminat?” :))

Fursecuri cu unt si ciocolata

Fursecuri cu unt si coaja de portocale

Ingrediente

  • 225 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata
  • cateva linguri lapte
  • nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Fursecuri cu unt:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de portocala, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Preparare fursecuri cu unt si portocale

In crema obtinuta incorporam cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt. Aluatul obtinut il lasam sa se odihneasca vreo jumatate de ora, nu l-am pus in frigider sa nu se intareasca prea tare.

Aluat pentru fursecuri

Aluatul se pune intr-un posh cu varf in forma de stea si se spriteaza cercuri in tava tapetata cu hartie de copt.

Fursecuri

Se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor. Trebuie sa se rumeneasca usor dedesubt. Cu grija se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la bain-marie impreuna cu cateva linguri de lapte. Adaugati lapte in functie de consistenta dorita.

Fursecurile se trec prin ciocolata topita si se pun pe un gratar sa se usuce. Se presara cu fulgi de nuca de cocos.

Pofta buna! 😉

Fursecuri simple cu unt si ciocolata

Fursecuri

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. iulia says:

    Buna,Miha! As dori sa stiu care e numarul de fursecuri care ies din aceste ingrediente.

  2. Stefana says:

    Ce fel de unt ati folosit?

  3. Carmen says:

    Din pacateie nu mi-au reusit. A fost prea tare aluatul pentru dat prin posh. M-am straduit asa de tare incat a iesit grasimea untului prin punga posh-ului :). La copt s-au cam deformat, adica nu s-au pastrat striurile pe suorafata lor. La gust super; pacat de aspect.
    Nu imi dau seama care a fost problema. Unt am folosit si eu tot Pilos cu 80% grasime.

  4. nicoleta says:

    Praful de copt se pune stins in otet?

  5. nicoleta says:

    Draga Miha,…din pacate am avut si eu aceeasi problema ca si Carmen. A rezultat o compozitie prea tare si nu a iesit prin posh. Cred ca trebuie mai putina faina. Eu am respectat cu strictete atat cantitatile cat si pasii.

    • Nicoleta, aluatul este destul de consistent, dar folosind un dui cu deschidere mai mare se spriteaza fara probleme.
      Eu am testat reteta si cu faina mai putina, dar fursecurile nu-si pastreaza forma.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]