Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri „Cutie de cadou”

Bine v-am regasit dragilor! Sper ca sunteti bine dupa Craciun, nu de alta dar ne asteapta multe alte bunatati de facut si de mancat in seara de Revelion. :))

Astazi va aduc niste fursecuri, care pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt pur si simplu adorabile. Chiar daca noi le-am pregatit de Craciun, special pentru Mos, se pot prepara cu orice ocazie. Sau pot fi oferite cadou. 😉

fursecuri cutie de cadou 6

Ingrediente

  • Pentru partea maro:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~ 280 g faina
  • Pentru partea alba:
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • ~280 g faina
loading...

Mod de preparare:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se adauga zaharul (de preferat pudra) si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.

Eiii… si acum urmeaza partea care mi-a dat batai de cap. :)) Nu, nu e greu… doar ca mi-a luat ceva pana sa inteleg cum sunt asezate fasiile alea de aluat. :))

Impartim cele doua aluaturi in cate doua parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul pe cate o bucata de hartie de copt. Astfel ne va fi mai usor sa manevram aluatul.

Peste una din partile albe punem o parte maro si acoperim cu o alta parte alba. Ca sa-mi fie mai usor la taiat si impartit ochiometric aluatul, l-am taiat mai intai in 4 fasii late, apoi din fiecare fasie lata am taiat fasii inguste de 1-1.5 cm grosime.

fursecuri cutie de cadou 1

Din foaia maro ramasa taiem fasii late cat inaltimea fasiilor dungate.

fursecuri cutie de cadou 2

Se unesc apoi cate doua fasii dungate, cu cate o fasie maro la mijloc, asezata”in picioare”.

Fasiile se pot unge cu albus de ou ca sa se lipeasca mai bine, dar e ok si daca sunt putin presate cu mana.

fursecuri cutie de cadou 3

Cu un cutit bine ascutit se taie bucati de cca 1.5 cm si se aseaza „culcate” in tava tapetata cu hartie de copt. Se fac cateva „fundite”  din aluat maro (raman cateva resturi de la taiat) si se pune si cate o bobita din aluat alb la mijloc.

fursecuri cutie de cadou 4

Se da tava la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana „talpa” fursecurilor se rumeneste usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic.

fursecuri cutie de cadou 5

Sursa de inspiratie

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Cat de frumoase pot fi..Bravo bravo…

  2. Ce frumoase ti-au iesit! 🙂
    Le-am facut si eu saptamana trecuta. Sunt tare de efect.

  3. Minunat arata!!… Am sa le fac si eu!!

  4. Mmm, adorabile!!!O idee minunata!Pupici si Sarbatori fericite iti doresc!

  5. ce frumos arata! sa ai un an nou cat mai bun si mai plin de bucurii!

  6. Ce fain arata! Cam multa munca la ele, dar nu cred ca asta ma sperie pe mine care am desenat tavi intregi de turta dulce :)). Pup

  7. O super idee, bravo!
    Sarbatori fericite in continuare alaturi de cei dragi si un an nou mai bun!

  8. Superbe!!! La multi ani draga mea! 2013 sa fie pentru tine si cei dragi un an excelent!!!

  9. LA MULTI ANI !

  10. Sant superbe!LA MULTI ANI !

  11. La multi ani!

  12. Roxana says:

    Buna ziua, tocmai am facut coca pt aceste fursecuri si desi chiar mă pricep bine la bucătărie, aceasta coca nu a ieșit deloc. Cind încerc sa o intind se sfarima si se inmoaie. Am respectat intocmai reteta. De ce nu iese ? Ati omis sa scrieti ceva in reteta ? Multumesc.

    • Ai tinut coca la frigider? Dupa 1 ora de stat la rece se intareste chiar bine, nu inteleg cum poate sa se inmoaie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]