Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Linzer cu gem

Nu stiu cum e la voi, dar noi am intrat deja in febra pregatirilor de Craciun ­čśë Deocamdata facem fursecuri, avem in plan mai multe retete, sa vedem ce-o sa ne iasa pana la urma ­čÖé

Astazi v-am adus aceasta reteta de fursecuri Linzer. N-o sa regretati daca veti alege sa le faceti si voi

Fursecuri Linzer

Biscuiti Linzer cu gem

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • gem de capsuni pentru lipit fursecurile
loading...

Mod de preparare Fursecuri Linzer cu gem:

Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a intarit si racit foarte bine se rupe bucati si se mixeaza fin, la robot sau intr-o rasnita.

Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul caramelizat si un praf de sare pana devine spumos. Se adauga coaja de lamaie, apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. In crema obtinuta incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat elastic, nelipicios.

Rupem bucati din aluat si le intindem cu sucitorul pe masa usor infainata. Se decupeaza formele dorite. Jumatate dintre ele se decupeaza pe mijloc cu o forma mica si rotunda. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, pentru cca 15-20 de minute, in functie de cuptor.

Dupa ce s-au copt, cat sunt calde inca, se pune cate putin gem de capsuni pe fursecurile intregi si se acopera cu cate unul din cele cu gaura. Se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Sper sa mai ajunga pana la Craciun, ca tot mai dispar cate 2… cate 3… :))))

Pofta buna! ­čśë

Linzer cu gem de capsuni

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

┬áMod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]