Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri spirale

loading...
Fursecuri spirale

 * Pentru partea maro:

* 1 ou
* 125 g unt
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata amaruie
* esenta de rom
* 1 lingura cacao
* 1 lingurita praf de copt
* ~ 2 cani de faina


* Pentru partea alba:

* 1 ou
* 125 g unt
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata alba
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* ~ 2 cani de faina

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte (sau la microunde)si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se omogenizeaza. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se da la rece pentru 1 ora.

Se procedeaza intocmai si cu aluatul cu ciocolata alba, care de asemenea se da la rece pentru 1 ora.

Pe masa usor infainata se intind cele 2 parti de aluat, intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 1 cm. Se suprapun cele 2 foi, apoi se ruleaza strans pe latura mare.

Taiem felii groase de cca 1-1.5 cm cu un cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei bucati de ata. Feliile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si se dau la cuptor pana incep sa se rumeneasca pe margini.

N-am mai apucat sa le fac poze individuale, le-am pozat direct in cosul cu bunatati pregatit pentru Mos. :))

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Foarte gustot, as minca linga cafea

  2. Multumesc Bianka! 🙂

  3. Anonymous says:

    buna miha.vreau sa te intreb daca in locul hartiei de copt merge si tava asa unsa si tapetata cu faina.nu am tot timpul hartie de copt iar fiicei mele ii plac mult fursecurile.le adora de aceea iti multumesc ptr retetele de fursecuri si ptr toate retetele tale minunate.te pupici.carmen

  4. Buna Carmen. Merg si fara hartie de copt, nu sunt lipicioase avand unt in compozitie.

  5. Am facut biscuitii acestia de 2 ori pana acum. Pe langa faptul ca sunt aspectuosi sunt si fff buni, si merg de minune cu un pahar cu lapte. Felicitari pentru reteta si idee! te pup

  6. Pupici Poliana, ma bucur tare mult ca v-au placut! :*

  7. lari says:

    Merge si la cuptorul sobei?Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]