Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Ingrediente

  • Pentru circa 40 de bucati:
  • 200 g ciocolata, rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un varf cutit sare
  • 2 oua (in reteta originala sunt 3)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina (1 cana si jumatate)
  • 25 g cacao (~ 2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra pentru finisat
loading...

Mod de preparare Fursecuri Trufe:

Intr-o cratita se topesc la foc mic untul si ciocolata amestecand continuu, pana la omogenizare. Se da deoparte de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, dupa gust.

Intr-un vas se cern faina, cacaua, sarea si praful de copt, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari considerabil.

Se pune zaharul pudra pe o farfurie. Se ia cate putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci. Se tavalesc apoi prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 grade) timp de aproximativ 15 minute.

  • Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramane pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat.

Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Sursa de inspiratie

Fursecuri cu ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Am avut mari emotii cand le-am tavalit prin zahar, sa nu fie absorbit de aluat. Ma pot lauda ca au iesit exact ca in poza ta si sper eu la fel de gustoase. Numai ca mie mi-au iesit mai putina, probabil le-am facut mai mari.

  2. Mai multe…mai putine…ce mai conteaza? 🙂 Important e sa va placa.

  3. Miha de 2 ori am facut trufele astea dupa doua retete. Amadoua in poze sunt asa bilute ca ale tale. Dar mie mi-au iesit mai mult biscuiti. Cum ai facut sa iti iasa asa? Mie tare mi se intind. Sunt foarte bune dar nu sunt bilute ca sunt niste biscuiti mai umflati.Am facut prima data dupa reteta Laurei apoi dupa a ta . La fel.

  4. nu mai trebuie sa imi raspunzi ca am gasit secretul. e cuptorul meu mai ciudat si i-am gasit smecheria la a doua tava mi-au iesit bine .:) Pupici

  5. Sandytza, am rasuflat usurata! :)) Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac […]