Fursecuri / Retete de prajituri

Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Ingrediente

  • Pentru circa 40 de bucati:
  • 200 g ciocolata, rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un varf cutit sare
  • 2 oua (in reteta originala sunt 3)
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina (1 cana si jumatate)
  • 25 g cacao (~ 2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra pentru finisat
loading...

Mod de preparare Fursecuri Trufe:

Intr-o cratita se topesc la foc mic untul si ciocolata amestecand continuu, pana la omogenizare. Se da deoparte de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga vanilia, dupa gust.

Intr-un vas se cern faina, cacaua, sarea si praful de copt, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari considerabil.

Se pune zaharul pudra pe o farfurie. Se ia cate putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci. Se tavalesc apoi prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 grade) timp de aproximativ 15 minute.

  • Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramane pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat.

Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Sursa de inspiratie

Fursecuri cu ciocolata

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Am avut mari emotii cand le-am tavalit prin zahar, sa nu fie absorbit de aluat. Ma pot lauda ca au iesit exact ca in poza ta si sper eu la fel de gustoase. Numai ca mie mi-au iesit mai putina, probabil le-am facut mai mari.

  2. Mai multe…mai putine…ce mai conteaza? 🙂 Important e sa va placa.

  3. Miha de 2 ori am facut trufele astea dupa doua retete. Amadoua in poze sunt asa bilute ca ale tale. Dar mie mi-au iesit mai mult biscuiti. Cum ai facut sa iti iasa asa? Mie tare mi se intind. Sunt foarte bune dar nu sunt bilute ca sunt niste biscuiti mai umflati.Am facut prima data dupa reteta Laurei apoi dupa a ta . La fel.

  4. nu mai trebuie sa imi raspunzi ca am gasit secretul. e cuptorul meu mai ciudat si i-am gasit smecheria la a doua tava mi-au iesit bine .:) Pupici

  5. Sandytza, am rasuflat usurata! :)) Pup!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]