Fursecuri / Retete de prajituri

Ghoriba (fursecuri Maroc)

Reteta Ghoriba (fursecuri Maroc)

Ghoriba

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 50 g unt
  • * 40 ml ulei
  • * 150 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * 350 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * zahar pudra pentru tavalit fursecurile
loading...

Mod de preparare Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt

fursecuri maroc

si dam la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.

Fursecuri cu unt si vanilie

Sursa retetei

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Foarte frumoase au iesit.O zi placuta!

  2. Hihi, cum arata, parca-s trufele de cioco, numai ca in varianta alba.

  3. Arata excelent! Si fotografiile imi plac mult!

  4. ei de cand astept eu sa postezi reteta 😀 am vazut mai demult poza ca ai pus-o la biscuiti . De nu am dat inainte si inapoi blogul tau de m-am ametit atunci si nu am gasit-o . Aum o am si am sa o incerc 🙂

  5. miha sunt asa de dragalasi .mi-ai facut pofta.pupici

  6. Buna, sunt Diana si as vrea sa fac schimb de banner cu tine, daca vrei adauga bannerul meu (il gasesti …aici DyanaSmen: http://dyanasmen.blogspot.com/) la tine pe site si da-mi un mail (oytaroz@yahoo.com), ms o zi buna

  7. Pe blog la mine te asteapta niste premii!!

  8. Excelent arata !!!!! tare imi plac .

  9. Tes ghoribas sont très réussis.
    Je les fais aux amandes et c’est très bon aussi
    A bientôt.

  10. arata fine ca ghriyba de la mama ma in maroc 🙂

  11. arata f bine ,ca si cele original marocane ! mi-am scris reteta si o voi proba ,promit!

  12. Abia astept sa revii cu impresii. 🙂

  13. nicoleta says:

    am incercat si eu reteta dar nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale….cum le-am bagat la cuptor, parca le-a dat cineva in cap si s-au pleostit….de ce oare? 🙁
    nico

  14. Nicoleta imi pare rau ca nu ti-au iesit fursecurile. Nu-mi dau seama de ce nu ti-au iesit, eu le-am facut de cateva ori pana acum si n-au fost probleme…le-au facut si alte fete si au iesit frumoase… Ma gandesc ca poate ar mai fi trebuit putina faina…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

 Mod de preparare Cornulete fragede cu nuca: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, esenta de vanilie, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina putin cate putin si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l punem […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]

Paleuri cu crema de lamaie

Paleuri cu crema de lamaie

Mod de preparare Paleuri cu crema de lamaie: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In crema de unt adaugam ouale, unul cate unul, si mixam bine dupa […]