Fursecuri / Retete de prajituri

Ghoriba (fursecuri Maroc)

Reteta Ghoriba (fursecuri Maroc)

Ghoriba

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 50 g unt
  • * 40 ml ulei
  • * 150 g zahar
  • * esenta de vanilie
  • * 350 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * zahar pudra pentru tavalit fursecurile

Mod de preparare Ghoriba (fursecuri Maroc):

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.

Formam bilute cam de marimea unei nuci, pe care le tavalim prin zahar din abundenta. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt

fursecuri maroc

si dam la cuptor la foc mediu in jur de 20 de minute.

Fursecuri cu unt si vanilie

Sursa retetei

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Foarte frumoase au iesit.O zi placuta!

  2. Hihi, cum arata, parca-s trufele de cioco, numai ca in varianta alba.

  3. Arata excelent! Si fotografiile imi plac mult!

  4. ei de cand astept eu sa postezi reteta 😀 am vazut mai demult poza ca ai pus-o la biscuiti . De nu am dat inainte si inapoi blogul tau de m-am ametit atunci si nu am gasit-o . Aum o am si am sa o incerc 🙂

  5. miha sunt asa de dragalasi .mi-ai facut pofta.pupici

  6. Buna, sunt Diana si as vrea sa fac schimb de banner cu tine, daca vrei adauga bannerul meu (il gasesti …aici DyanaSmen: http://dyanasmen.blogspot.com/) la tine pe site si da-mi un mail (oytaroz@yahoo.com), ms o zi buna

  7. Pe blog la mine te asteapta niste premii!!

  8. Excelent arata !!!!! tare imi plac .

  9. Tes ghoribas sont très réussis.
    Je les fais aux amandes et c’est très bon aussi
    A bientôt.

  10. arata fine ca ghriyba de la mama ma in maroc 🙂

  11. arata f bine ,ca si cele original marocane ! mi-am scris reteta si o voi proba ,promit!

  12. Abia astept sa revii cu impresii. 🙂

  13. nicoleta says:

    am incercat si eu reteta dar nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale….cum le-am bagat la cuptor, parca le-a dat cineva in cap si s-au pleostit….de ce oare? 🙁
    nico

  14. Nicoleta imi pare rau ca nu ti-au iesit fursecurile. Nu-mi dau seama de ce nu ti-au iesit, eu le-am facut de cateva ori pana acum si n-au fost probleme…le-au facut si alte fete si au iesit frumoase… Ma gandesc ca poate ar mai fi trebuit putina faina…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Cornulete fragede cu nuca

Cornulete fragede cu nuca

Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti dis-de-dimineata cu o pofta nebuna de ceva bun? De ceva bun cu nuca si scortisoara? Dar atat de fixa ideea incat sa ai senzatia ca si miroase deja in casa a nuca si scortisoara? :)))) Ocazia ideala de a pune in practica ideea […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Nu stiu de unde si pana unde, dar circula vorba cum ca Mosului ii plac fursecurile 🙂 Asa se face ca majoritatea dintre noi cautam retete de fursecuri numa’ bune de impresionat (Mos, parinti, soacre sau musafiri :)))) ) Eu va vin in ajutor cu o reteta de paleuri cu […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Am profitat de aniversarile copiilor si am facut aceste cornulete cu rahat. Mi-au placut intotdeauna pe oriunde si pe la oricine am mancat, dar reteta n-am capatat niciodata. M-am apucat sa caut pe net, dar atat de multe variante am gasit, incat pana la urma m-am incumetat sa le fac […]