Mancaruri cu cartofi / Paste / Retete culinare

Gnocchi

Reteta Gnocchi

Gnocchi de cartofi

Ingrediente

  • * 500 g cartofi
  • * 1 ou
  • * 30 g faina
  • * 1 lingura gris
  • * 1 lingura ulei
  • * sare si piper
loading...

Mod de preparare Gnocchi:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar lipicios.

Pe masa bine infaina se formeaza rulouri subtiri, putin mai groase decat un deget. Apoi se taie in bucati mici de cca 3 cm. Cu spatele furculitei apasam pe fiecare bucatica de aluat, astfel incat sa capete aspect de melcisori.

Se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se ridica la suprafata. Se scot cu o spumiera si se servesc cu sosul dorit.

Noi i-am servit simpli, presarati din abundenta cu cascaval ras.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. MIHA ce bune is si eu le-am facut dar gata din punga:0) tu ai fost mai harnicuta 🙂 superrr

  2. Scumpa Miha,
    Am o mare rugaminte si anume, cam ce consistenta, sau „look” trebuie sa aiba gnocchi dupa ce sunt fierti, ceva intre piure si galuste?
    Multumesc mult.
    Aluatul inainte de fierbere era lipicios si la fiert s-au ridicat suficient de repede la suprafata apei, deci nu i-am fiert decat pret de 5 minute.

  3. Diduta, aluatul inainte de fierbere este lipicios, de asta se si lucreaza pe masa infainata foarte bine.
    Nu se fierb foarte mult, doar cateva minute, atat doar pana se ridica la suprafata. Daca se fierb mai mult se inmoaie si se…turtesc.
    Nu stiu exact sa definesc consistenta, dar da…e ceva intre oiure si galuste. O galusca mai moale. Sau un piure mai tare. :))

  4. Anonymous says:

    Daca se poate, as putea sa adaug ca „aluatul” se lucreaza mult mai usor si este mai putin lipicios daca se da cam jumatate de ora la frigider. Si asa cum a zis si Miha, se lucreaza pe masa infainata bine.

  5. Anonim, multumesc de pont! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]