Aluat dulce

Gogosi cu iaurt

Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi rapide cu iaurt. Ingrediente putine si un rezultat delicios.

gogosi cu iaurt

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • Sos de zmeura:
  • 150 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar
loading...

Mod de preparare gogosi cu iaurt:

Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

Intr-o cratita sau ceaun se pune ulei la incins.

Cu o lingurita luam din compozitie si cu degetul impingem in baia de ulei. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic.

Gogosile nu se vor face mari, altfel exista riscul de a ramane crude la interior.

Dupa ce ati plonjat compotitia in ulei lasati cateva secunde si intoarceti pe partea cealalta. Astfel isi vor pastra forma rotunda, frumoasa. Apoi prajiti bine pe toate partile.

Se scot pe un servetel pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sosul de zmeura:

Zmeura se pune intr-o craticioara si se presara zaharul deasupra. Se pune craticioara la foc mic si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Trebuie sa aveti in vedere ca sosul se mai ingroasa si dupa racire.

Daca doriti il puteti strecura de seminte, asta doar daca doriti un sos foarte fin

gogosi cu iaurt

Sursa de inspiratie

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Super bune, iar zu sosul de zmeura pot sa zic ca sunt dementiale..

  2. Cum as putea eu sa traversez ziua de azi fara sa fac si eu asa deliciosenii. Nu stiu cand reusesc sa ajung sa le fac, dar sigur lesin pana nu mananc macar una :(((
    Indecente, Miha, absolut indecente…atac la rabdarea si rezistenta umana :)))))

  3. Delicias Baruz says:

    Se hace la boca agua, qué rico. Un abrazo, Clara.

  4. lulu says:

    Vai nu se poate,zmeura preferata mea!!!
    ce bune sunt!!

  5. Ana says:

    You are the best!! ai cel mai bun blog de retete. Esti minunata!

  6. Wow cat de bine arata!

  7. Imi lasa gura apa….nu alta 😀 Pupici Miha!

  8. Pfoooaaaa, ce pozeee, ma innebunesti de dimineata! 😀
    Arata bestial! 😛
    Pupici

  9. Diana says:

    Mi s-a facut shtrand in gura , mai Miha :))

  10. Arata fantastic!

  11. Draga Miha, zilele acestea sigur fac aceste gogosele 😉 Multumesc pentru reteta!

  12. Teodora says:

    Miha, pot folosi iaurt obisnuit in locul celui de baut?

  13. Geta says:

    Sunt minunate,
    Tocmai am terminat si eu de prajit gogoselele. Eu am folosit iaurt normal si am pus tot 200 g de faina .Au iesit super .Merci draga Miha !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]