Aluat dulce

Gogosi cu iaurt

Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi rapide cu iaurt. Ingrediente putine si un rezultat delicios.

gogosi cu iaurt

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • Sos de zmeura:
  • 150 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare gogosi cu iaurt:

Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

Intr-o cratita sau ceaun se pune ulei la incins.

Cu o lingurita luam din compozitie si cu degetul impingem in baia de ulei. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic.

Gogosile nu se vor face mari, altfel exista riscul de a ramane crude la interior.

Dupa ce ati plonjat compotitia in ulei lasati cateva secunde si intoarceti pe partea cealalta. Astfel isi vor pastra forma rotunda, frumoasa. Apoi prajiti bine pe toate partile.

Se scot pe un servetel pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sosul de zmeura:

Zmeura se pune intr-o craticioara si se presara zaharul deasupra. Se pune craticioara la foc mic si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Trebuie sa aveti in vedere ca sosul se mai ingroasa si dupa racire.

Daca doriti il puteti strecura de seminte, asta doar daca doriti un sos foarte fin

gogosi cu iaurt

Sursa de inspiratie

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Super bune, iar zu sosul de zmeura pot sa zic ca sunt dementiale..

  2. Cum as putea eu sa traversez ziua de azi fara sa fac si eu asa deliciosenii. Nu stiu cand reusesc sa ajung sa le fac, dar sigur lesin pana nu mananc macar una :(((
    Indecente, Miha, absolut indecente…atac la rabdarea si rezistenta umana :)))))

  3. Delicias Baruz says:

    Se hace la boca agua, qué rico. Un abrazo, Clara.

  4. lulu says:

    Vai nu se poate,zmeura preferata mea!!!
    ce bune sunt!!

  5. Ana says:

    You are the best!! ai cel mai bun blog de retete. Esti minunata!

  6. Wow cat de bine arata!

  7. Imi lasa gura apa….nu alta :D Pupici Miha!

  8. Pfoooaaaa, ce pozeee, ma innebunesti de dimineata! :D
    Arata bestial! :P
    Pupici

  9. Diana says:

    Mi s-a facut shtrand in gura , mai Miha :))

  10. Arata fantastic!

  11. Draga Miha, zilele acestea sigur fac aceste gogosele ;) Multumesc pentru reteta!

  12. Teodora says:

    Miha, pot folosi iaurt obisnuit in locul celui de baut?

  13. Geta says:

    Sunt minunate,
    Tocmai am terminat si eu de prajit gogoselele. Eu am folosit iaurt normal si am pus tot 200 g de faina .Au iesit super .Merci draga Miha !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Chifle cu ciocolata si scortisoara

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si scortisoara: Incalzim laptele intr-o craticioara. Adaugam untul, zaharul si sarea. Amestecam pana la omogenizare. Daca s-a incalzit prea tare lasam sa se racoreasca. Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o gaura in mijloc si punem ouale,  coaja de lamaie, laptele  si […]

Cornuri cu nuca si ciocolata

Cornuri cu nuca si ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata. Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si […]

Mucenici moldovenesti (de post)

Mucenici moldovenesti (de post)

Mod de preparare Mucenici moldovenesti de post: Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam esenta si coaja confiata de portocale si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste […]

Placinta-floare cu nuca si scortisoara

Placinta-floare cu nuca si scortisoara

Mod de preparare Placinta-floare cu nuca si scortisoara: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam […]