Gogosi cu iaurt

Pentru ca e luni si pentru ca stam mai prost cu cheful pentru retete elaborate, va propun o reteta de gogosi rapide cu iaurt. Ingrediente putine si un rezultat delicios.

gogosi cu iaurt

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 g iaurt de baut
  • 200 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ulei pentru prajit
  • Sos de zmeura:
  • 150 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar
loading...

Mod de preparare gogosi cu iaurt:

Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si iaurtul. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.

Intr-o cratita sau ceaun se pune ulei la incins.

Cu o lingurita luam din compozitie si cu degetul impingem in baia de ulei. Se prajesc pe ambele parti, la foc mic.

Gogosile nu se vor face mari, altfel exista riscul de a ramane crude la interior.

Dupa ce ati plonjat compotitia in ulei lasati cateva secunde si intoarceti pe partea cealalta. Astfel isi vor pastra forma rotunda, frumoasa. Apoi prajiti bine pe toate partile.

Se scot pe un servetel pentru a se absorbi excesul de ulei.

Sosul de zmeura:

Zmeura se pune intr-o craticioara si se presara zaharul deasupra. Se pune craticioara la foc mic si se fierbe pana sosul ajunge la consistenta dorita.

Trebuie sa aveti in vedere ca sosul se mai ingroasa si dupa racire.

Daca doriti il puteti strecura de seminte, asta doar daca doriti un sos foarte fin

gogosi cu iaurt

Sursa de inspiratie

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Cum as putea eu sa traversez ziua de azi fara sa fac si eu asa deliciosenii. Nu stiu cand reusesc sa ajung sa le fac, dar sigur lesin pana nu mananc macar una :(((
    Indecente, Miha, absolut indecente…atac la rabdarea si rezistenta umana :)))))

  2. Sunt minunate,
    Tocmai am terminat si eu de prajit gogoselele. Eu am folosit iaurt normal si am pus tot 200 g de faina .Au iesit super .Merci draga Miha !

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *