Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Aluat dulce / Prajituri de post / Retete de prajituri

Gogosi de post

Pentru astazi va propun o reteta de gogosi de post. Pentru cei ce tin post si nu stiu cu ce sa-si indulceasca ziua si nu numai. Sunt atat de bune si pufoase incat nici n-o sa va dati seama ca sunt de post, fara lapte si oua ;)

gogosi de post

Ingrediente

  • 500 g faina
  • ~250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de lamaie sau orice alta mirodenie va place

Mod de preparare Gogosi de post:

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in cazul in care folositi drojdie proaspata o dizolvati in apa calduta

Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, apoi il intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Decupam formele dorite si mai lasam putin pe masa, sa creasca.

gogosi de post

Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc la foc mic, pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant, apoi cat inca sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

gogosi de post

Tags: , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Sa nu vada al meu sot postarea asta, sa n-o vada!!!
    Nu de alta dar gogosile tale arata yuuumiii, el e mare amator, iar eu, pana la venerabila-mi varsta, nu am invatat sa framant (si nici nu vreau:P)

    Pupicei, Miha!
    Weekend frumos sa aveti!

    Ilda
    Lavender Thoughts

  2. ramo says:

    Este un desert care se face mai des in aceasta perioada.Bun si usor de preparat.

  3. Ma intrebam ce sa fac dupamasa sa nu ma plictisesc….. :*

  4. cristina iacob says:

    super bune, mi-a lasat gura apa :)

  5. merisor says:

    emoticon cu cafea langa gogosile astea >:D<

  6. Doamne cat sunt de buneee!Am facut si noi,multumim de reteta.te pupam

  7. Daniela says:

    Multumesc mult pt reteta,au iesit extraordinar de bune,am repetat reteta si a doua zi ca nu ne saturasem de ele de bune ce sunt..multumesc !

  8. Adina says:

    Mi-au iesit o nebunie! Nu ma asteptam, mai ales ca a fost prima data cand am facut gogosi. Nu ma puteam opri din mancat, cu toate ca nu sunt amatoare de gogosi. Multumesc de reteta!

  9. Deea says:

    Sunt gustoase

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Mucenici moldovenesti (de post)

Mucenici moldovenesti (de post)

Mod de preparare Mucenici moldovenesti de post: Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat apa calduta, incorporam esenta si coaja confiata de portocale si framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. Punem si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste […]

Placinta-floare cu nuca si scortisoara

Placinta-floare cu nuca si scortisoara

Mod de preparare Placinta-floare cu nuca si scortisoara: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si apa, apoi turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam […]

Turte dulci

Turte dulci

Mod de preparare Turte dulci: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca […]

Gogosi simple

Gogosi simple

Mod de preparare Gogosi simple: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca […]