Dulciuri / Inghetata

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Nu se poate sa treaca vara fara sa incercati si voi cea mai buna si mai simpla inghetata de casa. Din nou va spun, daca va place sa faceti si sa mancati 😀 inghetata de casa de orice fel faceti o investitie si cumparati o masina de inghetata. Promit ca n-o sa va para rau! 😉

Asadar, azi v-am adus o inghetata ce se face din doar 3 ingrediente si e atat de buna incat cu greu, dar cu greu te poti opri din mancat! :))

Inghetata de casa cu dulce de leche

Ingrediente

  • 400 g Dulce de Leche
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • o piscatura de sare de mare (atat cat iei intre degete)

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche:

Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI

Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste atunci cand este cazul.

Amestecati intr-un castron Dulce de Leche cu sarea si smantana pentru frisca. Turnati compozitia in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

preparare inghetata cu dulce de leche

In acest stadiu inghetata e moale si numai buna de mancat cu lingurita. Daca doriti o consistenta mai ferma, puneti inghetata intr-o caserola si dati la congelator.

cum se face inghetata cu dulce de leche

In cazul in care nu aveti masina de inghetata, mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Se pune apoi treptat peste Dulce de Leche, amestecand usor. Se pune intr-o caserola si se da la congelator pana se intareste.

Simplu, nu-i asa?

Pofta buna! 😉

inghetata de casa cu dulce de leche

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]

Churros

Churros

Mod de preparare Churros: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate […]

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni

Mod de preparare Panna Cotta cu ciocolata si sos de capsuni: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele si fulgii de cocos intr-un vas pe foc mic si aducem laptele la fierbere. Dam deoparte, acoperim si lasam sa se […]