Dulciuri / Inghetata

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Nu se poate sa treaca vara fara sa incercati si voi cea mai buna si mai simpla inghetata de casa. Din nou va spun, daca va place sa faceti si sa mancati 😀 inghetata de casa de orice fel faceti o investitie si cumparati o masina de inghetata. Promit ca n-o sa va para rau! 😉

Asadar, azi v-am adus o inghetata ce se face din doar 3 ingrediente si e atat de buna incat cu greu, dar cu greu te poti opri din mancat! :))

Inghetata de casa cu dulce de leche

Ingrediente

  • 400 g Dulce de Leche
  • 600 ml smantana pentru frisca
  • o piscatura de sare de mare (atat cat iei intre degete)
loading...

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche:

Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI

Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste atunci cand este cazul.

Amestecati intr-un castron Dulce de Leche cu sarea si smantana pentru frisca. Turnati compozitia in vasul masinii de inghetata care in prealabil a fost tinut la congelator timp de minimum 12 ore. Se proceseaza pana compozitia capata consistenta.

preparare inghetata cu dulce de leche

In acest stadiu inghetata e moale si numai buna de mancat cu lingurita. Daca doriti o consistenta mai ferma, puneti inghetata intr-o caserola si dati la congelator.

cum se face inghetata cu dulce de leche

In cazul in care nu aveti masina de inghetata, mixati smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Se pune apoi treptat peste Dulce de Leche, amestecand usor. Se pune intr-o caserola si se da la congelator pana se intareste.

Simplu, nu-i asa?

Pofta buna! 😉

inghetata de casa cu dulce de leche

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]