Dulciuri / Inghetata

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Cum poti face cea mai simpla reteta de inghetata de casa? Simplu! Te razgandesti sa faci crema de ciocolata pentru tort :)))))

Nu ai nevoie decat de 3 ingrediente si de masina de inghetata ­čśë

Inghetata de casa de ciocolata alba

Ingrediente

  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • zeama de la o lamaie mare (sau dupa gust)
loading...

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie:

Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece.

In compozitia bine racita punem zeama de lamaie, dupa gust.

Turnam in vasul masinii de inghetata, vas ce l-am tinut peste noapte la congelator. Se proceseaza timp de cca 20-25 de minute, pana cand inghetata se va intari si va deveni cremoasa.

Peste fiecare portie de inghetata de ciocolata alba cu lamaie am presarat bucati de capsuni (am avut capsuni la congelator si le-am zdrobit cu ciocanul de snitele ­čśÇ )

Pofta buna! ­čśë

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Arata delicios !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]